Mainos

Brothers on alunperin tanskalainen tarina kahden veljen erilaisuudesta, läheisyydestä, surusta ja rakkaudesta. Veljistä vanhempi, Sam (Toby Maguire), on merivoimien kapteeni ja nuorempi, Tommy (Jake Gyllenhaal), on juuri ehdonalaiseen vankilasta päässyt veljensä täysi vastakohta. Poikien isä (Sam Shepard) eriarvoistaa poikiaan, sillä vanhan kersantin arvomaailma ei veny rajoja kunnioittamattoman Tommyn maailmankuvan ymmärtämiseen.

 

Sam palvelee maataan uskollisena, ja saakin heti elokuvan alussa komennuksen Afganistaniin. Kaikki ei suju kuitenkaan suunnitelmien mukaan. Helikopteriin osuu, ja kaikki olettavan Samin saaneen surmansa muiden mukana. Kuolema tulee shokkina veljelle ja Samin vaimolle (Natalie Portman), mutta yhdessä he nostavat toisensa surun syövereistä. Nousu tapahtuu jopa niin tehokkaasti, että pari rakastuu palavasti.  Mutta juuri kun rakkaus on päässyt valloilleen, lapset ovat hyväksyneet uuden isän ja kaikki alkaa olla ruusuilla tanssimista, ilmestyykin kadonnut Sam takaisin. Afganistanin kokemukset eivät kuitenkaan jätä Samia rauhaan, ja ne heijastuvat voimakkaasti tämän yritykseen sopeutua takaisin normaaliin arkeen.

Mainos

 

Brothers vetoaa voimakkaasti katsojan tunteisiin. Tarina kantaa ja näyttelijäsuoritukset ovat uskottavia. Ahdistavissa kohdissa ahdistaa ja surullisissa kohdissa itkettää. Vastapainoksi olisi ehkä toivonut edes yhtä hymähdyttävästi hauskaa kohtaa tai repliikkiä, sillä nyt olo jäi elokuvan katsottua varsin sekavaksi. Etenkin, kun loppu jäi vähän liian auki. Niin tai näin, elokuva vaikutti ja oli siksi hyvä. En kuitenkaan suosittele elokuvaa katsottavaksi, mikäli pohjalla on jo valmiiksi voimakas tunnemyrsky. Mutta mikäli tunnemieli on tyyni, kannattaa sitä ehdottomasti keikuttaa yhden veljestarinan verran.

 

Blu-ray -versio on teknisiltä ominaisuuksiltaan varsin kelvollista kauraa. Kuva on juuri niin terävää kuin pitääkin. Ääniraitana on mahdollista kuunnella sekä perinteistä Dolbyn 5.1 raitaa kuin DTS:n herkullista Master Audiotakin.

 

Extroja levyllä ei ole lainkaan.

 

HL

Mainos