Mainos

Parhaat gansterikaverit Archie (Adamn Sandler) ja Rock (Damon Wayans) hengaavat kaiket päivät yhdessä, pöllien autoja ja muita pikkuromuja. Rahapulan yllättäessä Rockin, tarjoutuu Archie paljastamaan oman rahapuunsa salaisuuden. Hän nimittäin diilaa huumeita. Rock yllättyy toki perin pohjin, ja Archie lupaa tarjota Rockillekin töitä.

Kaikki menee kuitenkin vituralleen kun Archien esitellessä Rockin ilkikuriselle huumepomolleen (James Caan), paljastuukin Rock undercover-poliisiksi. Tästä tietysti seuraa ammuskelu, joka johtaa Rockin kuolemaan.

…vai johtaako? Rock nimittäin onnistutaan pelastamaan ja mies on valmiina palaamaan poliisin tehtäviin kostaakseen kaikille, ja eteenkin häntä ampuneelle Archielle.

Mainos

Moses ja Keats = parhaat kaverit

Sekava ja tylsä juoni lähtee alusta asti hyvin käyntiin, ja vaikka se onkin sekava on sitä helppo seurata. Pääosissa nähdään 90-luvulla pinnalle pompsahtaneet komediatähdet Adam Sandler ja Wyansin veljesten tunnetuin, mutta heidän sekoilunsa ei tässä leffassa ole parasta mahdollista. Näytteleminen on molemmilta miehiltä lähes Salatut Elämät -tasoa ja komediallisuuskin on kehnon puoleista. Leffan vitseistä yksikään ei ole lähellekään huvittava.

Juoni on suoraan kun sekoitus kaikkia muitakin 90-luvun toimintakomedioita, joka ei tarkoile mitään omaa ja ne kopioidut ideatkin on toteutettu huonosti.

Myös leikkaus ja ohjaus on mennyt jossain vaiheessa pieleen, sillä kohtauksissa pompitaan todella omituisesti, hämmentävistä klaffivirheistä puhumattakaan. Luulisi että näinkin ison budjetin leffalle olisi palkattu edes kunnon ohjaaja ja leikkaaja. Mitähän tuottajankin päässä lienee liikkunut?

Peiteoperaatio on vakava paikka. Yllättävän vakava.

Myös elokuvan äänisuunnittelija on varmasti ollut alipalkattu, sillä jonkin asteinen laiskuus paistaa läsnäolollaan. Foley -äänet ovat osittain juosten kustuja ja niitä on sijoitettu erittäin omituisiin tilanteisiin. Lisäksi musiikit ovat ainakin 6 dB liian kovalla verrattuna muuhun ääniraitaan. Ilme että tätä ei ole korjattu edes BD-versiota masteroidessa.

Leffa on täynnä toimintaa ja takaa-ajoja

Jottei pelkkää kakkaa, niin löytyy levyltä jotain hyvääkin. Nimittäin kuvanlaatu on loistavaa, vaikka leffa on kuvattu vuonna 1996. Myös Blu-rayn tekniikka on hienoa, sillä levyltä löytyy pause-valikko, jolla voi tallentaa suosikkeja ja siitä näkee myös kohtauksen ja elokuvan keston.

Paras juttu koko paketissa on kuitenkin ikärajasuositukset. Itse levyn pinnalla komeilee kaksi K-18 -leimaa ja kaksi K-16 -leimaa. Takakannessa kaikkien muiden pohjoismaiden ikärajasuositus on 15, kun suomen suositus näyttää olevan 3.

Mikäli Adam Sandler -fanituksesi hipoo jo sairauden rajaa, on Bulletproof ehdoton hankinta. Jos ei, niin muita hyviä tämän lajityypin leffoja on tarjolla äärimmäisen paljon. Bulletproof ei kuitenkaan ole yksi niistä.

KE

Mainos