Mainos
Ohjaaja-tuottaja Michael Bay poltti ideansa loppuun ensimmäisen  Transformers-elokuvan myötä. Sen jälkeen valkokankaille on tuutattu pelkkää Hasbron kaupallista sontaa, ilman kiinnostavuuden murustakaan.

Hasbrolla tajuttiin viimein itsekin, että pelkkä autorobottien keskinäinen tappelu kaupungissa, aavikolla ja viidakossa ei riitä. Leffasaagaan on saatava jokin muutos tai ihmiset eivät enää käy kuluttamassa rahojaan elokuvateattereissa Hasbron ja Paramountin iloksi. Koko paletti mietittiin uusiksi ja käsikirjoittajaksi pestattiin nainen, Christina Hodson. Hodson oli koko lapsuutensa nauttinut Indiana Joneseista, E.T.:stä ja muista seikkailuklassikoista, joita tähditti aina hänen pettymyksekseen poika tai mies. Nyt Hodson päätti toteuttaa tarinan tytöstä ja koneesta.

Haasteena oli löytää Shia LaBeoufin vertainen tyttövastine, sillä LaBeoufin roolia pidettiin Paramountilla ensimmäisissä Transformers-leffoina täydellisenä. Ohjaaja Travis Knight muisti nähneensä laulaja Hailee Steinfeldin The Edge of Sventeen -elokuvan päärollissa aitona ja viehättävänä nuorukaisena. Niinpä Steinfeld pestattiin rooliin. Lopputuloksena on elokuva, jossa on ihan oikea tarina, draamaa, samaistuttavat hahmot ja hyvää toimintaakin.

Mainos

Vihdoin kiinnostava Transformers-tarina

Bumblebee kertoo nimensäkin mukaan keltaisen Bumblebee-autobotin origin storyn, eli ”syntytarinan”. Tunnelma on isossa kuvassa sama kuin aivan ensimmäisessä Transformers-elokuvassa – hyvän tarinan vuoksi se on tosin paljon parempi. Bumblebee onkin kaikeksi yllätykseksi helposti koko Transformers-sarjan paras elokuva.

Casting on todella onnistunut. Hailee Steinfeld on aito ja samaistuttava teinityttö kuten ohjaaja toivoi. Hänen perheensä on sympaattinen, mutta myös överin hassu. Transformers-hahmot kunnioittavat 1980-luvun ensimmäistä Transformers-tv-sarjaa hienoisesti modernisoituna. Decepticonit ovat oikeasti pahansuopia ja niiden läsnäolo tuntuu samalta kuin mehiläisen saapuminen piknik-aterialle.

4K ja ekstrat

4K UHD -versio elokuvasta on odotetusti timanttista katsottavaa. Yksityiskohtia piisaa ja tällä kertaa myös CGI-transujen detskuja kelpaa katsella, sillä toisin kuin Michael Bayn ohjauksissa, nyt robotteja näytetään myös laajemmissa otoksissa.

Leffan ekstrat toimitetaan jälleen mukana tulevalla BD-kiekolla. Ekstrojen kestot vaihtelevat pariminuuttisista varttiin. Kovin syväluotaavaa kamaa ei ole tarjolla, mutta ne maiskuttelee kivasti leffan jälkkärinä.

Bumblebee on täysin erilainen Transformers-leffa ja sen vuoksi sarjan paras seikkailu.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Bumblebee
Edellinen artikkeliMysteerinen HTC Vive Cosmos saapuu syrjäyttämään Oculus Questin loppuvuodesta?
Seuraava artikkeliMiltä tuntuu swingailu ja puttaaminen PlayStation VR:llä? Ensitunnustelussa Everybody’s Golf VR
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.