Mainos

Tom Keaton (Matthew Goode) on kokki, joka elää holtitonta elämää. Hän on paha suustaan, kohtelee asiakkaitaan epäkunnioittavasti, käy huorissa eikä tunnu arvostavan ketään. Tom ei kestä kritiikkiä, harrastaa irtosuhteita ja hänen tulevaisuutensa näyttää synkältä.
Tomilla on nuori poika Oscar (Jack Heanly). Pojan täti Karen (Essie Davis) yrittää potkia Tomia kohti aikuisuutta ja saada hänet ottamaan kiinni elämästään.
Tom on katkera maailmalle ja häntä kohdanneelle vääryydelle. Karenin myötätunto loppuu aikanaan ja Tomin on koitettava saada itsensä taas jaloilleen. Tom kuitenkin uppoaa yhä syvemmälle holtittomaan elämään ja sotkee samalla suhteensa myös rakkaaseen poikaansa. Vastaan tulee viimeinen piste, jolloin Tomin on kohdattava menneisyyden haamut, jotta hän voi jatkaa elämässään eteenpäin.

Puhelimessa

Elokuva on erittäin koskettava ja herkkä. Siinä käsitellä inhimillisesti vakavia aiheita rakkaudesta menetyksen tuskaan.

Mainos

Alku tosin on hieman sekava. Katsojan on välillä vaikea pysyä selvillä siitä mitä aikaa ja tapahtumaa eletään. Pikku hiljaa katsojalle käydään läpi pikakelauksella päähenkilön kokemat tapahtumat. Tomin käyttäytymiselle saadaan elokuvan edetessä yllättävä syy, joka muuttaa katsojan suhtautumisen päähenkilöön täysin.

Liikenne

Elokuvan sekava leikkaustyyli avaa juonta pikku hiljaa katsojalle. Välillä se tekee katsomisesta raskasta, mutta oivalluksen hetkellä katsoja saa palkinnon. On hienoa huomata olevansa väärässä ja saada Tomin käyttäytymiselle inhimillinen ja hyväksyttävä syy.

Ehdottomasti suositeltava elokuva!

SS

Mainos