Call of Duty: Black Ops 6 ottaa opikseen viimevuotisesta lisäosamaisesta kokkareesta ja pistää nyt kaikki paukut isosti kehiin.
Call of Duty: Black Ops 6 sijoittuu ajallisesti vuoteen 1991 ja jatkaa tarinaa kolmen vuoden takaisesta Black Ops Cold War -pelistä, joka puolestaan sijoittui 1980-luvulle.
Koska viime vuonna Call of Duty Modern Warfare III veti riman alta – syystä, että MWII:n ei alunperin pitänyt saada jatko-osaa viime syksynä, vaan lisäosan, mutta lisäosa päätettiin ”korottaa” jatko-osakseen – on Activisionin tänä vuonna lunastettava CoD-pelien laatu takaisin. Ja siinä onnistutaan.
1990-luvun agenttiseikkailu
Black Ops 6:n tarina on täyttä Call of Duty -kultaa. Tarina on yllättäen kiinnostava ja hieman jopa mysteerihenkinen agenttitarina. Pelaajalle tajoillaan tällä kertaa myös roolipeleistä tuttuja haastattelumahdollisuuksia, joissa voi hankkia lisätietoja kohteista tai tehtävistä. Ne voi suoraan myös skipata vetoamalla ”kiireisiin”, mutta nuohoajalle tämä on kiinnostava lisä.
Kampanja on myös tavanomaista viisituntista pitempi. Kestoa on peräti kahdeksan tuntia ja valinannavapautta senkin edestä. Lähes jokaisen tehtävän voi nimittäin strategisoida itse ja suorittaa sen joko hiippailemalla tai ryminällä. Todellinen agenttitunnelma luodaan tietysti hiipimällä. Etenemisvaihtoehtoja kohtauksissa voi olla useitakin. Lisäksi koko tarinaa ympäröi oma salainen piilopaikka, jota voi kehittää ansaitsemillaan rikollisten rahoilla.
Taattua Hollywood-toimintaa on tiedossa, eli kampanja ei tällä kertaa todellakaan petä.
Samat tutut pelitilat
Call of Duty: Black Ops 6 jakautuu tuttuihin peliosioihin. Kampanja, moninpeli, zombies-tila ja myöhemmin saapuva Warzone.
Moninpelissä on tässä julkaisun aikaan tarjolla 16 uutta karttaa. Niistä 12 on 6v6-peruskarttoja ja neljä Strike-karttaa, joita voi pelata 2v2- tai 6v6-tilassa.
Moninpeli palauttaa aiemmista Black Opseista tutut Prestige-rankingin, joka tuo mukanaan omia lisäominaisuuksiaan.
Aseiden muokkaus palaa perinteiseen formaattiin viime vuoden sijaan. Nyt kerätään jokaiseen aseeseen osa kerrallaan ja hahmon levelöityessä perusominaisuuksia avautuu lisää oman tason mukaan.
Uutena hittinä mainostettu Omni-liikkumistyyli mahdollistaa käytännössä juoksemisen ja heittäytymisen joka suuntaan. Nyt voi juosta strafella sivusuuntiin tai taakse. Heittäytyessä voi samalla myös ampua.
Black Ops 6 tuo myös takaisin kierrospohjaisen Zombies -pelimuodon, jossa pelaajat voivat deletoida zombeja kahdessa uudessa isossa kartassa. Myöhemmin pelaajat voivat Activisionin mukaan odottaa saavansa lisää uusia karttoja.
Zombitilat ovat samanlaisia kuin ennenkin, uusilla aseilla ja leluilla. Uusi tarina siivittää rundeja, mutta muuten formaatti on vanha ja tuttu.
Näyttävä tapaus
Koska pelimoottori on vuodesta toiseen täysin sama, ei graafisia uudistuksia itse pelissä ole juurikaan. Testissä ollut PC-versio äärimmäisillä grafiikka-asetuksilla näyttää erittäin herkulliselta, mutta eniten tähän vaikuttavat laadukkaat ja tarkat tekstuurit.
Suurin silminnähtävä uudistus on tapahtunut vedessä. Vedenalaiset paikat ovat todella hyvän näköisiä kauttaaltaan. Myös veden pinta tuottaa nyt kaikesta osumasta ripple-tehosteen, eli väreilyä. Sama koskee aiemmin staattisina olleita lätäköitä, jotka nyt käyttäytyvät aidommin esimerkiksi lätäkköön astuessa.
Vaikka pelin grafiikka on hienoisesti parantunut, pyörii peli erittäin sujuvasti 4K-resoluutiossa ainakin testikoneessa olleella RTX 3090Ti:n ja i9900-prossun kokoonpanolla.
Äänistä ei tarvitse muuta sanoa kuin, että ne ovat tuttua Hollywood-tasoa. Kyllä kelpaa!
Kannattaako ostaa?
Toisin kuin viime vuoden Call of Duty, tämän vuoden painos on taas todella väkevää rautaa. Call of Duty: Black Ops 6 tarjoaa pitkästä aikaa oikeasti mahtavan yksinpelikampanjan ja tuttua moninpeligrindia, jonka uudet kartat ovat hauskoja ja sisältöä piisaa avattavaksi kuukausiksi. Jos CoD-pelit ovat iskeneet ennenkin, iskee Black Ops 6 takuuvarmasti.
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.