Mainos
Call of Duty: Modern Warfare II päivittää maailman suosituimman sotapelihipan uusimpaan kuosiin ja tarjoaa pelaajille jäätävän onnistuneen kokonaispaketin.

Call of Duty: Modern Warfare II jatkaa Infinity Wardin vuonna 2019 aloittamaa Call of Duty -reboottia. Call of Duty: Modern Warfare II käynnistää uuden CoD-aikakauden ja uudistaa monella pikkujutulla maailman suosituinta sotapelihippaa.

Call of Duty on Infinity Wardin kehittämä ja Activisionin vuonna 2003 julkaisema ensimmäisen persoonan räiskintäpelisarja. Alkuperäinen Cod rakennettiin Quake III -pelimoottorin ympärille.

Mainos

Call of Duty: Modern Warfare II on pelisarjan 25. osa ja se uudistaa kokonaisuuden toista kertaa sitten vuonna 2019 julkaistun Modern Warfaren. Luvassa on myöhemmin vielä jatko-osa hullun suositulle ilmaiselle Warzonellekin, 2.0-nimikkeen muodossa, mutta palataan siihen tuonnempana.

Amerikkalaiset aseet väärissä käsissä

Kuten aiemmatkin CoD-pelit, myös Call of Duty: Modern Warfare II sisältää toiminnantäyteisen yksinpelikampanjan. Ja kyllä, actionia riittää taas enemmän kuin laki sallii, sillä onhan CoD pelimaailman hollywoodein tapaus GTA-pelisarjan ohella.

”Voihan kilin pieni muna sentään. Kuka on myynyt ohjuksiamme tiskin alta?”, tuumailee tämän pelin suurin Hollywood-tähti Glenn Morshower, joka on nähty mm. Transformers-leffoissa.

Pelin tarinassa Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukko havaitsee operaatiossaan, että vihollisen hallusta löytyy tutun näköistä kamaa. Nimittäin amerikkalaisia ohjuksia. Se, kuka ohjukset on terroristeille myynyt ei ole tärkeää, vaan se, kuka niitä aikoo käyttää ja mihin. Niinpä erikoissolttujen operaatio käynnistyy ja vie jengin jälleen maailmanympärireissulle aina aavikoilta Amsterdamiin asti.

MWII:n Amsterdam on niin aidon näköinen, että se aiheutti paikallisessa hotellissa mainekriisin.

Tuttua CoD-hippaa

Koska Call of Dutyn idea ei ole pelkästään yksinpelikampanja, vaan erityisesti moninpeligrindi, on moninpeliosuuteen tänäkin vuonna panostettu reilulla kädellä. Heti julkaisussa tarjolla on tavanomaisten 10-minuuttisten settien lisäksi myös pari suuremman mittaluokan sotasettiä, joissa pelaajat voivat hyödyntää myös ajoneuvoja. Samalla tavalla kuin Warzonessa tai kilpailijassaan Battlefieldissa.

Lisäksi uusia pieniä pelitiloja, kuten VIP-henkilön pelastus on tyrkyllä aloituksessa. Infinity Wardin tapaan uusia pelitiloja julkaistaan jokaisella kaudella, jotka jatkuvat tällä kertaa heti kättelyssä ainakin kahden vuoden ajan.

Warzone 2.0 tuo vielä oman kokonaisuutensa myöhemmin tänä vuonna, sillä se on jälleen kerran ilmainen ja laajentanee CoD-pelaajien määrän taas järjettömän suureksi.

MWII:ssä on ensimmäistä kertaa Call of Duty:n historiassa kolmannen persoonan moninpelimahdollisuus.

Hiottu pelattavuus ja nopeat serverit

Yksi Call of Dutyn valteista on sen nopea ja jouheva pelattavuus. Pelattavuus tuntuu yhtä hyvältä kuin Infinity Wardin edellisessä, vuoden 2019 osassa. Valikot ja esineiden valintakiekot ovat hieman muuttuneet, mutta kaikki on käyttäjälähtöistä ja nopeasti omaksuttavaa, varsin intuitiivista.

Myös serverit ovat vikkeliä, joten matseja ei tarvitse odottaa kuukautta, vaan pelaamaan pääsee parin minuutin sisään aloitusnapin painalluksesta.

Uudistunut Gunsmith-asetuunausvalikko mahdollistaa nyt lähes rajattomasti eri asevariaatioiden rakentelua, sillä osat toimivat yhteen uudella tavalla. Konekivääristä voi esimerkiksi yrittää tehdä lähes kiikarikiväärin veroista ja toisinpäin. On pelaajasta itsestään kiinni, minkälaisia tappolaitteita sitä tekee mieli naketaa.

Aseiden grindaamisessa uutta on myös se, että uusia osia aseisiin ei saa enää grindaamalla yhtä asetta alusta loppuun, vaan osat ovat kerran avattavia. Tietyt osat saattavat vaatia tietyllä aseella etenemistä tarvittavan pitkälle, jonka jälkeen lukko postuu. Esimerkiksi mehevä äänenvaimennin avataan grindaamalla FAL-kivääri tasolle 13, jonka jälkeen äänäri on käytössä kaikkiin aseisiin, joihin kyseinen äänäri on ruuvattavissa kiinni.

Kun siis kokeilet uusia aseita, saattaa sinulla olla jo melkein kaikki tarvittavat osat avattuna, vaikka testaisit tussaria aivan ensimmäistä kertaa.

Graafisesti todella maukas

Grafiikan suhteen Modern Warfare II vie pelisarjaa taas askeleen eteenpäin. Säteenseurantaa hyödynnetään jälleen, mutta vain ambient occlusioniin ja varjoihin. Heijastukset on hoidettu edelleen vanhalla screenspace-tekniikalla.

RTX:llä luodaan realismia valoihin ja varjoihin, mutta ei heijastuksiin.

Peli näyttää kyllä low-grafiikoillakin varsin hyvältä, mutta kaikki kilkkeet saa käyttöön vain uusimmilla ja kalleimmilla näytönohjaimilla. Nvidian DLSS:ää tai muutamaa muuta vaihtoehtoista tekoälyratkaisua on pakko kuitenkin hyödyntää, sillä grafiikka on todella raskasta renderöitävää täysillä tehoilla.

Työkaluja grafiikan optimoimiseen on paljon ja se on ehdoton pakkokin, sillä moninpelissä jokainen freimi ja jouheva liike ratkaisee.

Äänistä sen verran, että laatu on Hollywood-tasoa, kuten odottaa sopiikin. Tunnusmusiikki on saanut dramaattisen päivityksen, mutta oletus on, että se päivittyy tulevien kausien myötä muutenkin.

Kannattaako ostaa?

Call of Duty: Modern Warfare II tarjoaa lähes täydellisen sotapaketin räsikintäpelien ystäville. Yksinpelikampanja on mahtavaa Michael Bay -viihdettä ja moninpeli koukuttaa pitkäksi aikaa, jos vain viitsii harjoitella hippaa, jossa saa jatkuvasti turpaansa.

Mainos