Yhdysvalloissa työntekijöiden edut ovat paikoitellen lähes yhtä hyvät kuin Kiinassa. Yhdysvallat ovat toki sivistysvaltio, mutta työnantaja voi antaa kenkää vaikka siltä seisomalta, jos esimerkiksi 18-tuntiset työpäivät eivät maistu.
Nyt Call of Duty -kehittät Raven Softwarelta ovat päättäneet liittyä ammattiliittoon, joka Suomessa on lähes kansalaisvelvollisuus oman talouden turvaamisen vuoksi, mutta Yhdysvalloissa keskisormen näyttö työnantajalle.
Communication Workers of Americain tiedottaja kertoi Polygonille, että 78 % laadunvarmistustyöntekijöistä äänesti ammattiliittojen tukemisen puolesta.
Ravenin laadunvarmistustiimin johtamana joukko Activision Blizzardin työntekijöitä on lakkoillut joulukuun alusta lähtien protestina suunnitelmia supistaa studion laadunvarmistusosastoa.
Viime kuussa Activision ilmoitti 12 laadunvarmistustyöntekijälle, että heidän sopimuksensa irtisanottaisiin 28. tammikuuta. Irtisanomiset vähentävät Ravenin 40 hengen laadunvarmistustiimiä, joka työskentelee pääasiassa Warzonessa.
Väitetään, että asianomaiset työntekijät päästettiin irti ”hyvässä taloudellisessa tilanteessa”, mikä tarkoittaa, että he eivät olleet suoriutuneet huonommin tai syyllistyneet mihinkään potkuttaviin rikkomuksiin, ja että irtisanomisista ilmoitettiin aikana, jolloin Warzone:lla tienattiin 5,2 miljoonaa dollaria joka päivä.
Ennen irtisanomisista ilmoittamista Ravenin johto kertoi henkilöstölle useaan otteeseen, että positiivisesta tuloksesta ja näkymistä.
Aiemmin tällä viikolla Microsoft ilmoitti aikovansa ostaa Activision Blizzardin 68,7 miljardin dollarin kaupalla – pelialan kaikkien aikojen suurimmalla kaupalla.
Ilmoituksen jälkeisessä SEC-hakemuksessa Activision väitti, ettei ollut tietoinen lakoista tai suunnitelmista työntekijöiden järjestäytymiseksi ammattiliittoon.
– On käynyt selväksi, että tasapuolisuutta ei koskaan saavuteta ilman kollektiivista neuvotteluvoimaa, ammattiliittoon pyrkivät kehittäjät sanoivat tänään yhtiön johdolle lähetetyssä kirjeessä.