Mainos
Call of Duty -buumin ollessa kenties kuumempana kuin koskaan, on Activisionilla kultainen tilaisuus tuoda markkinoille yksi pelisarjan suosituimmista tapauksista, Call of Duty: Modern Warfare 2 uudelleenlämmiteltynä. Mutta vieläkö taikaa on jäljellä?

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered on nimensäkin mukaan graafisesti 2020-luvulle päivitetty versio vuoden 2009 sotapelitapauksesta – ja tarkemmin vain sen kampanjasta. Moninpeliä ei löydy, sillä siitä pitää huolen syksyllä julkaistu Call of Duty: Modern Warfare, joka täydentyy jatkuvasti MW2-pelin moninpelikartoilla.

Mainos

Koukeroinen ja nopeatempoinen tarina

Pelin tarinassa otetaan nuoren taistelijan, Joseph Allenin maihareissa, joka värvätään kenraali Shepherdin toimesta antiterroristijärjestö Task Force 141:n erikoistiimiin. Allen joutuu heti peiteoperaatioon, jossa hänen tehtävänään on soluttautua venäläiseen terroristijärjestöön sisälle. Alkutarinassa on koukkuja ja koukeroita mm. paheksutussa lentokenttäkohtauksessa ja pian Venäjä aloittaa massiivisen yllätyshyökkäyksen Yhdysvaltoja vastaan.

Ketterä ja laadukas

CoD: MW2 CR on nimihirviöisyydestään huolimatta helvetin kova tapaus. Pelin graafinen ilme on suorastaan herkullinen verrattuna 11 vuoden takaiseen alkuperäisteokseen.

Mekaniikoiltaan peli noudattelee samaa vanhaa CoD-jouhevuutta, joten pelaaminen on näin pc:llä fps-pelinsä pelaavalle myös Pleikkarilla jouhevaa. PS4-versio on kuukauden ajan ainut formaatti tästä pelistä, mutta huhtikuun lopussa myös Xbox- ja pc-pelaajat saavat oman MW2:nsa.

”Call of Duty: Modern Warfare -pelin kampanjaan verrattuna mennyt aika paistaa läpi kakkosen tarinassa”

Voi veljet! Hans Zimmer

Kuten sanottua, graafisesti peli on aivan tätä päivää. Jos pelaaja ostaa tämän puskista, tietämättä pelisarjan historiasta mitään – kuten minä aikoinani tämän pelin parissa 11 vuotta sitten – uskoisi pelaaja tämän helposti olevan aivan uunituore tapaus.

Grafiikka on jopa ikääntyvällä PS4:llä varsin kaunista katseltavaa… kolmen metrin päästä sohvalta. Jos peliä pelaa vähänkin lähempää, huomaa, että antialiasoinneista on karsittu ja piirtoaluekin ottaa osumaa ajoittain pahasti. Voin jo kuvitella kuitenkin, miten pc-versio loistaa tämän teoksen kanssa säteenseurannat tapissa.

Vaikka grafiikka on kaunista, on pelissä parasta av-antia kuitenkin sen soundtrack, josta kuulee legendaarisen elokuvasäveltäjä Has Zimmerin kädenjälkeä. Huhhuh, mitä musiikkia ja mitä muistoja ne sävelet herättävätkään.

Myös äänitehosteet ja ääninäyttelijät ovat parasta. Tähtinä pelissä komeilevat mm. Lance Henriksen, Keith David, Will Arnett, 50 Cent ja Troy Baker, joiden alkuperäisiä laineja ei onneksi olla remasteroitu B-luokan tähdillä.

Lyhyt kampanja, paljon kerättävää

Jotain on kuitenkin pielessä. Call of Duty: Modern Warfare -pelin kampanjaan verrattuna mennyt aika paistaa läpi kakkosen tarinassa. Vaikka pelissä onkin huikeita Michael Bay -hetkiä, haiskahtaa se aina aika-ajoin vanhalta. Eipä siinä, kuusituntinen kampanja on raju vuoristorata-ajelu, jossa kelpaa matkustaa. Ainoastaan kerran aikaisemmin pelin läpäistyäni, saatoin silti muistaa monia kohtauksia 11 vuoden takaa. Se kertoo jotain pelin ikivihreydestä ja mieleenpainuvuudesta.

Lisäksi pelistä löytyy vielä keräiltäviä kohteita ja järkyttävä määrä erilaisia trophyja kerättäväksi. Eli pelattavaa kyllä löytyy, jos mielii ahmia kaikki pystit Pleikkarin pokaalihyllylle.

Kannattaako ostaa täyteen hintaan?

Call of Duty: Modern Warfare 2 -remasterointi on kovaa kamaa. Se tuottaa ihanasti adrenaliinia ja vie mukanaan maukkaaseen sotaseikkailuun. Lyhyestä kestostaan huolimatta pelaaminen on kivaa, mutta säännölliset vanhalta tuntuvat kohtaukset ovat pieni miinus.

Moninpelin puute tekee tästä yksilöstä kerran tai kahden kerran viihdykkeen, joten aivan varauksetta sen ostoa täyteen hintaan ei voi suositella.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered
75 %
Edellinen artikkeliNäin Call of Duty: Moder Warfare 2 ja sen Remastered-versio eroavat toisistaan
Seuraava artikkeliHuomasitko näitä Resident Evil 3 -pelin easter eggejä ja viittauksia?
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
call-of-duty-modern-warfare-2-campaign-remastered-arvosteluCall of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered on loistava sotamättö, jonka huikea soundtrack ja mahtavat toimintakohtaukset ovat ikimuistoisia. Sen lyhyt kesto ja moninpelin puute vievät pelin pitkäikäisyydeltä kuitenkin pisteitä.