Mainos
Noin kuukausi sitten Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered julkaistiin PS4:lle. Voit lukea uudelleenduunatun version arvostelun tästä.

Nyt PS4-eksklusiivikausi päättyi ja CoD: MW2 CR sai versionsa myös Xbox One:lle ja PC:lle. Koska PC-versiot ovat yleensä kauneimpia ja ketterämpiä, otimme PC-version testiin.

Kyllähän tämä maistuu!

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered on kuten odottaa sopiikin erittäin intuitiivinen ja vikkelä tapaus. Grafiikat ovat ultra-asetuksilla varsin näyttäviä, eikä 60+-kuvan sekuntinopeudestakaan ole moitittavaa.

Mainos

Graafiset eroavaisuudet PS4 Pro -version kanssa ovat yllättävän pienet. Syy on siinä, että peli on remasteroitu konsoleille ja kaikki on viilattu sekä optimoitu varsin tarkkaan heikoimille pelikoneille sopivaksi.

Suurimmat erot kuvanopeuden lisäksi tulevatkin rankemmista varjoista, pitemmästä piirtoetäisyydestä, tuuhdimmista volume light ja -fog-tehosteista ja antialiasoinnista. Nämä ovat kuitenkin niin pieniä eroja, että niitä on vaikea huomata, jos ei tiedä mitä etsii.

Havainnekuvassa eroavaisuuksia on ympyröity. Pinkillä ja keltaisella nähdään, miten piirtoetäisyys vaikuttaa verkkoaitaan. Vihreä ympyrä korostaa naamiointiverkon, eli sotilaskielellä naven yksityiskohtia.

Peli toimii pahuksen hyvin 4K-resoluutiossa kaikki tapit kaakossa GTX 1080Ti:llä. Myös pienemmiltä korteilta sopii odottaa siis varsin optimoitua pelikokemusta. Tästä on kiittäminen siitä, että pelin suuri yleisö on Pleikkarilla ja Boxilla.

Jälleen kerran eroavaisuudet ovat havaittavissa lähinnä piirtoetäisyyden tarkkuuksissa. Taaemman palmun yksityiskohdat ja lautasantennin antialiasoinnin erot ovat havaittavissa suurennetussa kuvassa. Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen täyskokoisena.

Yksi asia vie pohjan kaikelta

Sen jälkeen kun Activision löi hynttyyt yhteen Blizzardin kanssa ja alkoi tarjoilemaan Call of Duty -pelejään vain Battle.net-alustan kautta, peleistä hävisi iso osa uudelleenpeluuarvio ja grindia. Nimittäin trophyt puuttuvat Battle.net-alustasta kokonaan.

Tämä ei tietenkään haittaa kun grindia jatketaan moninpelissä. Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered -tapauksessa sellaista ei kuitenkaan ole, joten Pleikkarilla ja Boxilla grindia haetaan trophyhunttaamalla. Pelissä tulee esimerkiksi kerätä Intel-läppäreitä ja suorittaa tarina erinäisin vaikeusastein. PC:llä tähän ei ole mitään kannustinta, sillä trophyt uupuvat.

Erot ovat pieniä. PC-versiossa savutehosteita on rahtusen enemmän.

Viimeistään nyt Activisionin kannattaisikin alkaa painostamaan Blizzardia tuottamaan alustaansa trophyt tai achievementit, sillä tällaisenaan MW2:n remasterointi on vain yhden viisituntisen läpipeeluun juttu.

Seikkailuna MW2 on kuitenkin nostalginen ja todella veikeä kokemus.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered (PC)
90 %
Edellinen artikkeliTiesitkö, että Call of Duty: Warzonen kartta perustuu oikeaan ukrainalaiskaupunkiin?
Seuraava artikkeliKuinka raidata rakennukset oikein Call of Duty: Warzonessa?
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
call-of-duty-modern-warfare-2-campaign-remastered-pc CoD: MW2 CR on PC:llä kaikkein herkullisin versio, mutta trophyjen puute ei kannusta pelaamaan peliä läpi toistamiseen.