Mainos

Chris Evans näyttelee henkeen ja vereen hyväntahtoista sotilaaksi haluavaa, mutta liian luihua Steve Rogersia, jota ei huolita toistuvista yrityksistä huolimatta armeijan vihreisiin. Eräs professori kuitenkin huomaa miehen henkiset kyvyt ja päättää ottaa tämän koekaniinikseen supersotilaan valmistamiseksi. Mies pumpataan täyteen kosmista eritettä, joka tekee Stevestä ihaksikkaan ja ketterän supersankarin. Steven kykyjä ei kuitenkaan hyödynnetä maailmansodassa, vaan hänet tuupataan rekryämään jengiä armeijaan esittämällä Kapteeni Amerikkaa tanssityttöjen ja Uncle Samin kanssa.

Kun kuitenkin ilkikurinen saksalaisherra Johan Shmidt (Hugo Weaving) aikoo valloittaa maailman avaruusteknologiallaan, päättää Kapteeni Amerikka ottaa oikeudet omiin käsiinsä. Aluksi hän pelastaa parisataa sotilasta saksalaisten vankileiriltä ja lähtee sitten jahtaamaan raivokasta punakasvoista natsiherraa.

Lihasmassa
Jo valmiiksikin lihaksikas Chris Evans joutui treenaamaan intensiivisesti 3 kk ennen kuvauksia. Punttia nosteltiin vielä jokaisella kuvaustauollakin, jotta lihakset olivat mahdollisimman pinkeät.

Mainos

Captain America: The First Avenger -elokuva vaikuttaa jo julisteensa ja trailerinsa perusteella lupaavalta. Valitettavasti suurin osa Marvel-sarjakuvafilmatisoinneista on ollut suuria pettymyksiä, joten markkinointimateriaaleihin suhtautuu automaattisesti kriittisesti. Onneksi Captain America poikkeaa massasta ja on oikeasti hyvä, rehellisesti toiminnantäyteinen, hyväjuoninen actionseikkailu.

Lontoo

Elokuva on kuvattu kolmiulotteisena ja lopputulos on loistokas. Elokuvassa on syvyyttä, mutta 3D:tä hyödynnetään tehokkaasti vain kerran, kun Kapu heittää kilpensä katsojaa päin. Näitä efektejä kaivattaisiin 3D-leffoihin muutenkin enemmän.

Ameriikan kapteeni

Bonuspuolelta löytyy mielenkiintoisia making of -koosteita, poistettuja kohtauksia ja kommenttiraitoja. Kaikki perussetti siis.

Captain America
on loistokas viihdepaketti, joka jättää katsojalle fiilisteltävää vielä lopputekstien jälkeenkin, jossa mainostetaan ensi kesän hittileffa The Avengersia. Mistähän lienee tullut nimi The First Avenger?

KE

Mainos