Mainos

 

Kuusi jenkkinuorta travellaa Euroopassa, niistäen, kahlaten ja poseeraten kaikilla tutuilla monumenteilla. Moskovassa yksi heistä saa kuitenkin neronleimauksen viedä jengi 25 vuotta sitten ydinreaktorin räjähdyksen saastuttamaan Pripyatin kaupunkiin visiitille. Omaa tursistibisnestään pyörittävä Juri (Dimitri Diatchenko) lupaa hoitaa joukkion mestoille ja esitellä vähemmän saastuneita Pripyatin hoodeja. Kaikki meneekin aluksi mallikkaasti, mutta kun paluuhetki koitaa, huomaa Juri uudenkarhean autonsa kokeneen sabotaasia. Nuoret jäävät jumiin ydinlaskeuman valloittaneeseen autiokaupunkiin, joka ei sitten öisin olekaan niin autio…

 

Mainos

Tytsyt

 

Paranormal Activity -elokuvan käsikirjoittaja/ohjaaja Oren Peli on naputtanut jälleen kelvollisen kauhutarinan, joka alkaa miellyttävästi ja muuttuu pikkuhiljaa erittäin häiriintyneeksi. Tunnelma kasvaa mallikkaan inhottavasti ja rystyset tekee puolivälissä mieli pureskella kokonaan. Meininki pysyy kiinnostavana siihen asti kunnes Zernobylia hallitseva paha paljastuu. Tämän jalkeen kaikki on liian tuttua ja loppu on jäätävän huono, sekä tuttu liian monesta kauhuelokuvasta.

 

Autio maailmanpyörä

 

Leffan nuoret, uudet tuntemattomat päätähdet luovat hyvin uskottavat roolinsa ja kaikkiin on helppo samaistua. Uusien tähtien käyttö tämän tyyppisissä elokuvissa on välttämätöntä riittävän uskottavuuden takaamiseksi. Heillä ei ole ennakkorooleja, eikä täten ennakkoleimoja.

 

DVD-levy ei sisällä bonusainestoa, jota olisi kuitenkin mieli tehnyt katsella. Olivatko kuvausryhmäläiset todellakin ilman suojuksia edelleen vahvassa ydinlaskeumassa, ja miten paljon oikeasti Pripyatissa kuvattiinkaan?

 

Chernobyl Diaries on hyvä kauhupätkä, joka kestää mainiosti kertakatselun.

KE

Mainos