Mainos

Kolme nuorta koulukaveria löytävät massiivisten bailujen ohessa lähimetsiköstä valtavan kuopan. Rohkein heistä (Michael B. Jordan) loikkaa kuoppaan sisään ja houkuttelee muut (Dane DeHaan) (Alex Russell) perässä. Pojat löytävät valtavan energiakentän, joka antaa kaveruksille myöhemmin uskomattomia ajatuksen voimalla toimivia kykyjä. Pikkuhiljaa telekineettiset kyvyt kasvavat ja pojista tulee lähes Teräsmiehen kaltaisia supersankareita. He eivät käytä kuitenkaan voimia mailman pelastamiseen ja pian itsekeskeisyys ottaakin vallan. Milloin raja menee rikki ja mikä on jo liikaa?

Legot

Chronicle on Hollywoodin mittakaavassa pienen budjetin (12 milj. dollaria) elokuva, joka nojaa Blair Witch Projectin lanseeraamaan "dokumentaariseen", "kuvaajan näkökulmasta" -kuvaukseen. Tämä toimii, sillä elokuvan käsikirjoitus on varsin toimiva. On kerrankin kiva nähdä mitä tulisi tehtyä jos olisi teininä saanut Teräsmiehen supersankarin kyvyt. Lopputulos olisi ollut varmasti jokaisella teinipojalla samantapainen, mitä Chronicle-elokuvassa. Sen ikäisenä oma napa on kaikkein tärkein ja ihminen tekee kaikkensa pärjätäkseen sosiaalisessa pahuuden maailmassa.

Mainos

Ilmassa

Chroniclen näyttelijät ovat Suomalaisille entuudestaan tuntemattomia, joka lisää elokuvan uskottavuutta. Vaikka kuvaustyyli on erilainen, pystyy katsoja samaistumaan helposti kehen pojista tahansa. Näyttelijät osaavat hommansa ja efektit ovat pikkubudjetista huolimatta erittäin huolellisesti tehtyjä. Pieni budjettihan tulee siitä, että elokuvaa ei tähditä megastarat. Tämä ei haittaa yhtään, päin vastoin.

Helicam

Chronicle on viihdettä isolla kädellä, ja se sopii kaikille miehille. Myös naisille, jotka pitävät supersankareista ja toimintarymistelystä tarjoaa Chronicle oivaa viihdykettä. Jälleen saadaan nähdä miten hyvä käsikirjoitus pelastaa monta asiaa.

BD-levyltä löytyy sekä normaali, että pari minuuttia pidempi Extended Edition. Extralaatikosta avautuu poistettuja kohtauksia ja kameratestejä esituotantovaiheessa – eri näyttelijöillä. Lisäksi levyltä löytyy taas toimii kaikilla laitteilla -koodi, jolla Chroniclen saa puhelimeen ja iLaitteisiin vaivattomasti.

KE

P.S. Kurkkaa elokuvan tekijöiden haastattelu tästä.

Mainos