Mainos
Kenties maailman kuuluisin supersirkus Cirque Du Soleil on päätynyt James Cameronin vuosien ruinaamisen seuraksena 3D-elokuvaksi, joka ei varsinaisesti ole elokuva, vaan juonellinen dokumentaarishow.
 
Elokuvan juoni on vain nimeellinen. Se kertoo tarinan nuoresta neitokaisesta, joka päätyy vanhaan homeiseen sirkukseen yleisöksi. Siellä hän tapaa ihastuttavan venäläisen ilma-akrobaatin, joka lumoutuneena neitokaisesta menettää otteensa ja putoaa toiseen ulottuvuuteen. Tyttö putoaa perässä ja niin alkaa pariskunnan etsintäseikkailu Cirque du Soleilin mystisessä ja taianomaisessa maailmassa.
 
Vesityypit
 
Elokuva käy läpi sirkustoiminnan kovimmat esitykset ja temput. Temppuja on kuvattu pitkin Las Vegasin hotellikasinoja ja yhdistelty eheäksi kokonaisuudeksi. Osa tempuista on todella näyttäviä ja jopa henkeäsalpaavia.
 
Vaikka elokuva on kuvattu 3D:nä ja vaikka sen katsoisikin 3D:nä, jää sirkuselämys valitettavasti todella pliisuksi. Tämäntyyppiset esitykset ovat oikeasti parhaimmillaan vain livenä. Elokuva on toki näyttävä, mutta se puuduttaa huomattavasti vaikuttavuutta tehokkaammin. Vaikka temppuja arvostaisi miten, ei tv- tai valkokangaselämys ole oikean voittanutta.
 
Tulimies
 
BD-version lisukkeista löytyy pariminuuttinen trailerin ja making ofin hybridikooste ja n. 10 minuuttinen kurkistus sirkuksen kulisseihin. Kulissipätkä on itse elokuvaa huomattavasti mielenkiintoinen, mutta silti voin suositella vain aitoa Cirque du Soleil -esitystä… ja mieluiten Vegasissa ilmaisten drinkkien kera.
Mainos