Mainos

Marion Cobretti (Sylvester Stallone) on poliisien poliisi, joka hoitelee rikollisen kuin rikollisen. Mies joutuu kuitenkin koetukselle kun Night Slasheriksi (Brian Thompson) kutsuttu mies tappaa random -ihmisiä ympäri Los Angelesia johtolankoja jättämättä.
Ainoaksi johtolangaksi osoittautuu todistajansuojeluun saapunut "kaunis" Ingrid (Brigitte Nielsen), jonka yöviiltäjä haluaa tappaa hinnalla millä hyvänsä. Cobran apuna toimii punaisella lasertähtäimellä varustettu konepistooli ja suussa muhiva käyttämätön tulitikku.

Tikku.

Vuonna 1986 tehtiin sekä loistavia toimintaleffoja, sekä noloja toimintaleffoja. Cobra lukeutuu ehdottomasti jälkimmäiseen kastiin. Cobra on onnistunut vangitsemaan vahvasti 1980-luvun noloimmat puolet, niin kampauksien, vaatteiden kuin klisheidenkin osalta.
Lisäksi leffan musat ovat jotain aivan kammottavaa 8-bittistä tulevaisuusSegasoundia, leffan leikkaustyylistä puhumattakaan. Cobra on nimittäin ehkä huonoiten leikattu toimintaleffa ikinä. Huonon leikkauksen lisäksi hämmennystä luo joka välissä vilahtavat veitsen terät, joihin ajautuu jokin satunnainen valoajo.

Mainos

Uikkari

Elokuvan näyttelijäintyö on myös hirveää. Stallonen esiintyminen on kuin suoraan kahdeksannen luokan joulunäytelmästä, jota on äärimmäisen tuskallista katsoa. Brian Thompsonin posket vievät miehen esilläolosta kaiken huomion ja Brigitte Nielsenin amazonolemus on melkeinpä verrattavissa Terminaattoriin.

Pomppiva auto.

Jotain hyvääkin; Blu-ray -version kuva on hyvää. Se on hieman pehmeää, mutta yksityiskohtaista. Äänimaailma on kuin suoraan c-kasetilta, mutta se kuuluu selvästi elokuvan kahdeksankytlukulaiseen tunnelmaan. Levyltä löytyy myös bonusaineistoa mm. kommenttiraidan, making-ofin ja trailerin muodossa.

Stallone-fanille Cobra on varmasti pakkohankinta, mutta muut kiertäköön kauempaa.

KE

Mainos