Mainos

Cataleya (Zoë Saldana) joutuu todistamaan vanhempiensa murhan 9-vuotiaana tytöntyllerönä. Ennen hänen vanhempiensa kuolemaan, hänen isänsä antaa Cataleyalle "avaimen" Yhdysvaltoihin enonsa luokse. Chigacossa Cataleyasta kasvaa kuvankaunis palkkatappaja, joka tappaa näkymättömästi ja brutaalisti ilkikurisia ihmissaastoja. Hän jättää jokaiseen tappamaansa ruumiiseen pienen orkideamerkin, jonka avulla hän toivoo saavansa hänen vanhempansa tappaneen huumekuninkaan huomion. Huomiota hän saakin, niin FBI:ltä kuin CIA:ltakin.

Kaunis tappaja
Kaunis ulkokuori pitää sisällään kylmän sydämmen.

Colombiana muistuttaa erehdyttävästi viime vuonna julkaistua Salt-elokuvaa. Visuaalisesti se muistuttaa myös kovasti Leon-elokuvaa, mutta tämän selittää osittain ranskalainen tuotanto.

Mainos

Leffan käsikirjoitus on kiinnostava ja se on hyvin tehty. Alku ei kiidä vauhdilla Cataleyan kasvatessa aikuiseksi, vaan leffa käynnistyy hitaammin ja tarkemmin. Cataleyaan ehditään tutustua kunnolla. Alun jälkeen alkaa toimintasekvenssit, jotka pitävät tiukasti otteessaan. Mikä parasta, leffassa on myös hyvää draamaa, joka paikoitellen jopa koskettaa. Käsikirjoituksesta vastaa yksi Euroopan tunnetuimmista ohaajista Luc Besson.

Kissanainen
Cataleya on kissapuvussaan näkymätön saalistaja. Tietysti ilman rintsikoita ja pikkuhousuja!

Zoë Saldana vakuutti viimeksi Avatarissa, jossa hänen fyysistä olemusta ei nähty muutakuin motioncapturella kaapatuissa liikkeissä. Samaa tullaan näkemään vielä ainakin kahdessa Avatarin jatko-osissa, mutta huomattavasti miellyttävämpää on katsella Zoëta ihan omana itsenään. Neidon kasvot ovat todella kauniit ja vartalo on lähes yhtä timmi kuin allekirjoittaneen puolisolla.

Saldana ei kuitenkaan ole pelkkä kaunis objekti, sillä hän todella osaa myös näytellä. Nainen vakuuttaa jokaisella eleellään ja itkee varsin dramaattisesti.

Tissipaita
Saldanan vartalolla herkutellaan useaan otteeseen. Tässä kohtauksessa Saldanan nännit ovat pääroolissa.

Eurooppalainen tatsi näkyy elokuvassa positiivisena. Realismia on hitusen enemmän kuin puhtaissa Jenkkimätöissä ja vauhti on hitusen rauhallisempi. Kuvaus on erittäin miellyttävää ja kun tarinakin toimii on Colombiana rehellisesti yksi vuoden parhaista toimintajännäreistä. Leffa on tosin suunnattu selkeästi miesyleisölle, mutta naisillekin on omat kohtauksensa.

Blu-ray-levyn ekstroista löytyy ne perinteiset making of -koosteet ja kommenttiraidat.

Mainos