Mainos

Varhaiseläköitynyt itä-saksalais-amerikkalainen kenraali John Matrixin (Arnold Schwarzenegger) vanha kommandotiimi tapetaan yksi kerrallaan ja kaiken kukkuraksi Johnin tytär (Alyssa Milano) kaapataan. Lunnaiksi vaaditaan että Johnin tulisi tappaa Val Verden istuva presidentti. John ei moiseen yhteistyöhön suostu vaan aikoo pelastaa tyttärensä millä hinnalla tahansa. Pahisten joukkoa johtaa Johnin yllätykseksi jo kuolleeksi luultu, verkkopaitaan ja hengittäviin nahkahousuihin sonustautunut, kalapuikkoviikset omaava Bennet, jolla on myös henkilökohtaiset kala(puikko)velat pelissä.

Commando on yksi kaikkien aikojen amerikkalaisista toimintaleffoista. Onkin sääli ettei moisia leffoja tehdä enää, vaan luotetaan CGI-teknologiaan ja turvallisten hittileffojen loputtomiin jatko-osiin. Commando on vanhaa kunnon non-stop toimintaa alusta loppuun, sisältäen vain pari suvantokohtaa, joissa niissäkin heitetään jokin lupsakka huuli.

Koska leffa tehtiin The Terminator -leffan jälkimainingeissa, oli Schwarzeneggerin tavaramerkki "I´ll be back" saatava myös mukaan – tässä leffassa se on muodossa "I´ll be back Bennet!" Elokuva sisältää muitakin toimintaelokuvahistorian tärkeimpiä lausahduksia mm. "Let off some steam Bennet" ja "Remember that I promised to kill you last? … I lied."

Mainos

Brutaali huumori toimii täysillä, eikä katsoja tunne yhtään sääliä limaista Syllyä, vittumaista Cookea tai ketään muutakaan pahilaista kohtaan. Kaikki tapetaan… ennemmin tai myöhemmin. Arska on 80-luvun toimintaleffojen tapaan Commandossa täysin voittamaton – hän niputtaa yksitellen kaikki pahat aloittaen jo ensiminuuteista alkaen. 

Vaikka leffa on kovaa kamaa, samaa ei voi sanoa pelkistetystä Blu-ray -versiosta. Levyllä on kyllä leffa loistavalla kuvanlaadulla ja DTS HD Master Audiolla, mutta mitään bonuksia ei levylle ole ahdettu. Extroina on ainoastaan Commandon ja neljän muun leffan trailerit. Olisi ollut välttämätöntä saada nähdä lisää Commandon taikaa esim. poistettujen kohtausten tai kommenttiraitojen kera.

Mainos