Mainos

Eric Packer (Robert Pattison) on multimiljonääri, joka haluaa parturiin. Mies tekee poikkeuksen ja lähtee tätä varten pois 100 miljoonan dollarin kattohuoneistostaan ylipitkään limousineen, jota saattaa oma henkivartija. New Yorkin Manhattanin ruuhka on valtava ja matka parturiin kestää koko päivän. Sinä aikana hänen autossaan vierailee mittava joukko erilaisia avustajia, lääkäri ja satunnaisia misukoita. Auton ulkopuolella odottaa vihamielisia ihmisä, jotka mieluusti pistäisivät pörssimiljonäärin palasisksi.

Autossa

Cosmopolis edustaa Rakkautta ja anarkiaa -sarjaa, joka saa tämän verukkeella olla melkoisesti perusmassaa erikoisempi. Ja sitä se onkin. Elokuva on temmoltaan viivyskelevä ja keskustelut käydään todella syvissä vesissä. Tämä on aluksi kiehtovaa, mutta kun jokainen hahmo on yhtä viipyilevä, alkaa pitkästyminenkin olemaan jo väistämätön realitetti.

Mainos

Kahvilassa

Cosmopolis tapahtuu suurimmaksi osaksi limousinessa, joten kuvaus vaatii kekseliäisyyttä. Ja sitä tässä leffassa onkin. Samoin äänisuunnittelu saa erikoismaininnan.

Lisukkeita ei ole yhtään, joten kiekolta löytyy pelkkä leffa.

Cosmopolista voi suositella kaikille vanhan koulukunnan ihmisille, jotka rakastavat pohdiskeluja, viipyilevyyttä ja moderinin odysseian fiilistelyä.

Mainos