Mainos

Eletään rankkaa länkkärivuotta 1873, jolloin Amerikassa ei vielä ollut liikaa valkoisen miehen asuttamia suurkaupunkeja. Erääseen pikkukaupunkiin tallustelee muistinsa menettänyt mies Jake (Daniel Craig), jonka käteen on liimautunut omituinen kapistus. Jake herättää pelkoa kaupungissa, jossa häntä pidetään vaarallisena tappajana. Hämmentävän tunnelman katkoo yllätyshyökkäys ulkoavaruudesta, joka saa pikkukaupungin riidat tuntumaan varsin mitättömiltä. Miten taistella pikkutussareilla ja jousipyssyillä huipputeknologiaa vastaan? Kas siinä pulma länkkäreille ja intiaaneille. Olisiko Jaken kädessä olevasta kapistuksesta jotain apua?

Tilanne aavikolla

Järkyttävän parjauksen kohteeksi joutunut Cowboys & Aliens ei ole aivan niin huono leffa, mitä odottaa voisi. Allekirjoittanut katsoi leffasta ensimmäisen puolituntisen lentokoneessa matkalla Orlandosta Suomeen ja turhautui näkemäänsä. Uusi yritys koitti kotimaassa, mutta tällä kertaa isolla kuvalla ja kunnon äänillä. Hommahan muuttui kertaheitolla paremmaksi. Tämä leffa kun nojaa mahdottoman hyvään 3D-äänimaailmaan ja visuaalisiin ilokkeisiin.

Mainos

Yksinäinen ratsastaja

Leffan juoni on yksinkertainen, eikä siinä paljon twistejä tai koukkuja ole. Se ei olekaan tämän leffan pointti, vaan nimen omaan isot tehosteet ja perinteikäs 1980-luvun toimintakomediallisuus. Leffa pitää katsoa puhtaasti aivot narikassa ja isoilla laitteilla.

Bonuslaarista löytyy kommenttiraitaa, ohjaaja Jon Favreaun sepustuksia ja kahdeksanminuuttinen making of -kooste.

KE

Mainos