Mainos
Crash Bandicoot 4: It’s About time on ”viimein” julkaistu myös PC-versiona kaikille kettuloikkailun ystäville. Saadaanko nyt nauttia viimeisimmästä säteenseurantahurmiosta vai haiseeko tässä PlayStation Master Race?

Crash Bandicoot 4: It’s About time -pelin alkuperäisen, lokakuussa 2020 julkaistun arvostelun voit käydä lukaisemassa Juhani Kakon tuomitsemana tästä. Kerrottakoon nyt kuitenkin Juhanin sanoin, että pelissä on kyse Crash Bandicoot -päätarinoiden neljännestä osasta. Pääosia pussihukan seikkailuille on jo kahdeksan ja pelejä yhteensä 19, It’s About Time mukaanlukien.

Crash 4 on suoraa jatkoa Crash Bandicoot N.Sane Trilogylle, seuraten Crash Bandicoot: Warpedin tarinan jälkeisiä tapahtumia.

Crash Bandicoot 4: It's About time -pelikuvaa.

Mainos

Crash Bandicoot -pelit perusmuodossaan ovat kolmannen persoonan 3D-tasoloikkia. Peleissä liikutaan kentissä, joissa kiinteä kamerakulma välillä vaihtelee hahmon takaa hahmon sivulle.

Tuorein tulokas Crash Bandicoot 4 modernisoi pelisarjaa hieman, mutta tarjoilee pääsääntöisesti kuitenkin sitä samaa, mitä odotetaan.

Tältä peli näyttää PC-versiona:

Mitä karkkia PC:llä?

Crash Bandicoot 4 on PC:llä graafisesti näyttävin – ainakin jos laittaa asetukset N’sanelle ja resoluution natiiviksi 4K:ksi.

Iloksi on sanottava, että konsolioptimointi toimii hienosti eikä peli täten kyykkää pahastikaan maksimiasetuksilla. Huonona puolena on tosin se, että peli ei tue uuden sukupolven hienouksia mm. säteenseurantaa millään osa-alueella. Konsoligrafiikka PS4:stä on periytynyt PC:lle sellaisenaan.

Hienoudet jäävät siis näytöstä riippuen kuvanopeuden, antialiasoinnin, resoluution ja piirtotarkkuuden saralle. Siinäpä se!

Myöskään PC:n rajatonta muistia ei hyödynnetä. Esimerkiksi jalanjäljet ja maaston muokkautuminen on vain tekstuuritasoista, ei aitoa tesselöintiä, joka olisi kyllä ollut mahdollista toteuttaa.

Crash ei ole pelin ainut pelattava hahmo.

Loistava loikka!

Crash Bandicoot 4 on tasoloikkapelien genressä edelleen loistava viihdyke varsin haastavine kenttineen ja speedrun-haasteineen. Aika on kuitenkin kohdellut ohjattavuutta kaltoin jos verrataan muihin kanssakilpailijoihin.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Crash Bandicoot 4: It's About time
90 %
Edellinen artikkeliHollywoodilla on toivoa – Godzilla vs. Kong räjäytti ensi-iltapotin
Seuraava artikkeliCall of Duty Warzonen ja Modern Warfaren koko pienenee 30 gigalla
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
crash-bandicoot-4-pc-arvosteluCrash Bandicoot 4: It's About time on tasoloikkapelien genressä edelleen loistava viihdyke varsin haastavine kenttineen ja speedrun-haasteineen. Aika on kuitenkin kohdellut ohjattavuutta kaltoin jos verrataan muihin kanssakilpailijoihin.