Mainos
Jos Floridaan rantautunut hurrikaani ei tapa kauhuleffan päähenkilöitä, alligaattorit tappavat – tai ainakin näin julisteessa uhkaillaan.

Ranskalaisohjaaja Alexander Aja pestattiin tuottajana toimineen Sam Raimin toiveesta ohjaajaksi kauhuleffaan, jossa yhdistyvät Floridan pahimmat piinat: hirmumyrsky ja alligaattorit. Aja ei kuitenkaan halunnut ryhtyä tekemään överiä B-kauhua, vaan pyrki kaikessa realismiin – viihteen rajoissa.

Mainos

Hän, joka osaa uida

Elokuvan tarina seuraa nuorta uimamaisterinaista, jonka isä on oletettavasti jäänyt joko tahallaan tai vahingossa nalkkiin hirmumyrskyalueen pahimmalle alueelle. Poliisin estelystä huolimatta uimataitoinen päähenkilömme puikkelehtii Jeepillään entiseen kotitaloonsa, josta toivoo löytävänsä jääräpäisen isäukkonsa. T-stormi yltyy yltymistään, joten on toimittava nopeasti. Vaara vaanii myös veden alla, sillä suistolta rannikolle ovat uiskennelleet myös karkeanahkaiset liskonperkeleet.

Idea, jota ei oltu toteutettu

Alexander Aja oli äimän käkenä kuullessaan, että hirmumyrskyjä ja krokotiilejä ei oltu vielä koskaan aikaisemmin hyödynnetty yhdessä Hollywood-kauhussa. Niinpä mies päätti lyödä molemmat pahat yhteen ja herkutella yhteen klaustrofobiseen paikkaan sijoitetulla piinalla. Koska Aja on pyrkinyt kaikesta huolimatta realismiin, on elokuva yllättävän nautinnollista piinaa.

Crawl noudattelee hyvinkin paljon samaa kaavaa kuin Piranha 3D. Genre on kauhua, mutta kevyellä purkkamaisella otteella. Elokuva ei varsinaisesti pelota lainkaan, mutta tarjoaa sopivasti jännitystä ja palkitsee odotetusti sillä, että paha saa graafisesti palkkansa.

Pornotähtiä ei ole muuten genren tyylistä poiketen tällä kertaa mukana.

Viihdepala viikonloppuun

Crawl on kevyttä kauhuviihdettä, joka tarjoilee juuri sitä mitä juliste lupaa. Syvällistä ja älykästä taidetta ei kannata odottaa. Vaikka realismia onkin mukana, tekevät elokuvan päähenkilöt naurettavia valintoja, joiden perään tekee mieli huutaa tuskaisasti.

Blu-rayn ekstroista löytyy reippaasti lisäsisältöä, jota kelpaa mussutella leffan jälkimainingeissa. Tarkasteltavana ovat myrskytehosteet kuin kuin 3D-krokotkin.