Mainos
Grug on supervahva, miehinen luolamies, joka suojelee kaikilla vaistoillaan ja voimillaan perheettään. Hänen vanhin tyttärensä Eep aiheuttaa kuitenkin huolia, sillä hän ei halua pysytellä luolien suojissa turvassa, vaan lähteä seikkailulle maapallon halki. Kun eräänä päivänä heidän luolansa sortuu, joutuu koko poppoo ottamaan uuden suunnan elämälleen, jolloin he päättävät lähteä etsimään parempaa kotia. Heidän oppaanaan maapallon hienojen kolkkien läpi toimii Eepiin rakastunut Guy. Kestääkö Grug kuitenkaan näin suurta muutosta ja jatkuvaa vaarantunnetta?
 
Isi
 
Croodit on jännittävä leffa. Se tekee sen väärinpäin, jonka kaikki muut elokuvat tekevät normaalisti. Se nimittäin pitkästyttää puoliväliin asti niin totaalisesti, että katsomisesta ei meinaa tulla mitään. Kaikki kuitenkin muuttuu puolivälin jälkeen, jolloin leffa tarraa totaalisesti mukaansa. Croodit on sittenkin hyvä leffa!
 
Kaikki
 
Croodien suola ei ole sen alkuperäisääniraita, jolla kuullaan mm. Ryan Reynoldsia, Nicholas Cagea ja Emma Stonea, vaan sen hullunkuriset populaarikulttuuriviittaukset ja aivan tajuttomat eläinhybridihahmot.
 
Leffassa lainaillaan asioita mm. Avatarista, Kivisistä ja sorasistaIce Agesta, Taru sormusten herrasta ja Matka maan keskipisteeseen -elokuvista.
 
Eläinhybridit ovat mm. sekoituksia linnuista ja piraijoista, sarvikuonoista ja kirahveista ym. Ja näitä on monen monta!
 
3D-kuva
Mikäli kaapista löytyy perinteiset sinipuna-3D-lasit, voi tämän kuvan avulla testailla Croodien syvyysvaikutelmaa.
 
Lisämateriaalia löytyy huonosti leffan tuotannosta, mutta sitäkin enemmän kaikesta muusta. Lisukkeiden avulla voi mm. harjoitella piirtämään leffan päähahmot ja tutustua hassuin eläincoctaileihin tarkemmin.
 
Croodit on loistava lastenleffa ja se toimii aivan yhtälailla aikuistenelokuvana. Varsinkin vanhemmat huomaavat taatusti yhtäläisyyksiä itsensä ja Grugin välillä, kuten varmasti myös teinityttöjen ja Eepin kanssa.
 
Mainos