Mainos

Barnabas Collins (Johnny Depp) oli aikoinaan vaikutusvaltainen mies, johon ilkeä noita (Eva Green) kiivaasti ihastui. Kun vastarakkautta ei Barnabakselta herunut, päätti noita ottaa kovat keinot käyttöön ja tapatti miehen vaimon. Barnabas itse yritti välittömästi perään itsaria, mutta muuttuikin vain vampyyriksi jonka noita hautasi elävältä, sillä hän ei halunnut rakkaansa kuolevan koskaan. 200 vuotta myöhemmin rakennusmiehet löytävät vahingossa arkun, jonka pikkiriikkisestä nirhamasta Barnabas pääsee pakenemaan. Maailma on muuttunut täysin ja Barnabas päättää etsiä käsiinsä jotakin tuttua – sukunsa.

 

Hauta

Mainos

 

Tim Burtonin Dark Shadows perustuu 1960-luvulla Jenkkilässä pyörineeseen samannimiseen tv-sarjaan, jonka idea oli täysin sama.

 

Burtonin kädenjälki näkyy heti satumaisissa väreissä ja korostetuissa piirteissä. Burton on tuonut taas myös oman vaimonsa Helena Bonham Carterin päärooliin, joka ei taatusti yllätä ketään.

 

Noita

 

Dark Shadows on kiinnostava leffa, jonka jaksaa katsoa helposti loppuun asti herpaantumatta. Burtonin tyyli on hauska ja päätähdet esiintyvät omituisesta asetelmasta huolimatta luontevasti.

 

Bonusarkusta avautuu yhdeksän klippiä kulissien takaa ja poistettuja kohtauksia. Toki levyltä löytyy myös digitaalinen kopio, joka toimii vain Windows-käyttöjärjestelmällä.

 

KE

 

 

Mainos