Mainos

Kate Mathieson (Halle Berry) on tutkija, joka selvittää haiden käyttäytymistä. Katen tiimi tutkii haikaloja niiden luonnollisessa ympäristössä, yleensä vielä ilman suojahäkkiä. Yksi veneretkistä päättyy traagisesti ja Kate ei halua enää työskennellä haiden parissa. Onnettomuuden jälkeen hän kuljettaa turisteja katsomaan muita Kap Kaupungin ympäristön merieläimiä.
Katen entinen mies Jeff (Oliver Martinez) on toiminut hänen kanssaan samassa tutkimusryhmässä onnettomuuden sattuessa. Nyt heidän välinsä ovat kireät. Kate kärsii rahapulasta, koska muut matkanjärjestäjät suostuvat tekemään hairetkiä asiakkailleen. Jeff on saanut kannattavan tarjouksen rikkaalta mieheltä, joka haluaa päästä näkemään suurien hailkalojen elämää lähempää kuin turistimatkoilla. Katen on nyt kohdattava todellisuus taloudellisen paineen takia ja uskaltauduttava lähtemään vielä kerran haivesille.

Paatti

Elokuva on surkea Tappaja-hain ja luontodokumenttien sekoitus. Tempo on hidas ja juoni ennalta-arvattava. Berry tekee hieman yksinkertaisen tyttösen roolin, joka tuntuu alusta asti jo teennäiseltä. Haiden hyökkäykset ovat sekavia ja kohtauksissa kuvataan enemmänkin sekoittuvaa vettä ja verta kuin mitään konkreettista.

Mainos

Hai

Elokuva sortuu jo alussa jännityselokuvien kliseeseen tappamalla kaikkein selkeimmän henkilöhahmon. Tästä suunta onkin sitten suoraan alaspäin. Elokuvan henkilöt jäävät tyhjiksi, eivätkä saa katsojaa millään tavalla puolelleen. Tämän rainan voi pikakelata ja nähdä "kohokohdat" ilman turhaan tehtyä täyte löpinääkin.

SS

Mainos