Mainos
Sodan aikana tarvitaan johtaja, joka ei luovuta eikä alistu.

Darkest Hour, eli suomeksi Synkin hetki sijoittuu Toisen maailmansodan aikaan, jolloin Hitler hajoitti ja hallitsi. Elokuva ei näytä sotaa perinteisestä sotilaan perspektiivistä vaan brittien hallituksen kulisseista. Elokuva avaa Iso-Britannian silloisen pääministen viiden ensimmäisen viikon ja koko sodan kannalta kriittisen ajan tapahtumia.

Mainos

Jotta elokuvasta pääsee heti kärryille, on syytä tietää yksi kuningaskuntaan liittyvä perusfakta. Kuningas on maan muodollinen edustusjohtaja, joka edustaa tilaisuuksissa. Arvo periytyy. Pääministeri on maan todellinen johtaja, niin poliitiikan kuin armeijankin. Kyseinen arvo on väliaikainen ja ansaitaan äänestyksessä.

Epätyypillinen sotaelokuva

Darkest Hour ei ole tyypillinen sotaleffa, jossa kiväärit laulavat rihlat turpeana ja multa lentää. Elokuva on ennemminkin teatraalinen performanssi ja henkilökuvaus Iso-Britannian silloisesta pääministeristä, Winston Churchillistä. Churchillia esittää mm. Dark Knight -leffoissa nähty Gary Oldman.

Laiha Oldman on maskeerattu pulskaksi Churchilliksi hämmästyttävän hienosti. Oldmanin silmät ja suu ovat tunnistettavia, mutta kaikki muu on autenttisen oloista Churchillia. Oldman on omaksunut Churchillin ryhdin ja kävelee kuin ylipainoinen ihmisvalas.

Elokuvan ensimmäinen tunti on hitaasti etenevää vatvontaa ja henkilöihin tutustumista. Tunnin ja kolmen minuutin kohdalla katsoja huomaa kuitenkin olevansa naulittu penkkiin. Loppu etenee rivakasti ja huipentuu hienosti. Gary oldman tekee loistavan roolisuorituksen, mutta myös ohjaus ja kuvaus ansaitsevat ison hatunnoston.

Blu-ray-ekstroista löytt yhteensä vartin verran making of -settiä, joista selviää samat asiat kuin tästä arviosta. Ekstroja on sopivan vähän ja kevyesti.

Gary oldman tekee loistavan roolisuorituksen, mutta myös ohjaus ja kuvaus ansaitsevat ison hatunnoston.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Synkin hetki
Edellinen artikkeliNBA 2K19 -arvostelu – Paikoitellen epätasainen, mutta silti urheilupelien aatelia
Seuraava artikkeliAsterix ja Obelix tekevät näyttävän paluun pelikonsoleille
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
darkest-hour-arvostelu-blu-ray-oldman-omaksuu-churchillin-olemuksen-taydellisestiGary oldman tekee loistavan roolisuorituksen, mutta myös ohjaus ja kuvaus ansaitsevat ison hatunnoston.