Mainos

Phil (Steve Carrell) ja Claire Foster (Tina Fey) ovat onnellinen, mutta arjen oravanpyörässä sutiva aviopari. Heillä on muutaman kerran kuukaudessa deitti-ilta, jolloin naapurin tyttö (Leighton Meester) tulee vahtimaan heidän kahta lastaan.

Eräs näistä deitti-illoista saakin yllättävän käänteen, kun aviopari päättää tunkeutua New Yorkin kuumimpaan uuteen ravintolaan ilman pöytävarausta. Peruutuspaikka kun on tarjolla pöytään, jonka tyyppejä ei tunnu ravintolassa enää olevan, päättää Phil huijata pariskunnan olevan juuri huhuiltu Triplehornin pariskunta. Niinpä he saavat pöydän, mutta ilta katkeaa kun pari rikollista saapuu paikalle.

He luulevat Fostereiden olevan Triplehornin pariskunta, joilta he vaativat USB-muistipuikkoa. Fostereilla ei luonnollisesti ole tikkua, jonka vuoksi he joutuvat massiivisiin ongelmiin ja saavat varmasti ikimuistoisen deitti-illan.

Mainos

Foresterit kytiksellä

Date Night tarjoilee päälisin puolin huippukomedian ainekset. Pääosissa on hupsunhauska Steve Carell (Bruce Allmighty, Get Smart) ja katu-uskottavan lupsakka Tina Fey (Mean Girls, 30 Rock). Leffan käsikirjoitus kuitenkin pilaa nämä ainekset mahtavasti, sillä se ei sisällä lainkaan hulvattomia kohtauksia, saatikka hauskaa dialogia. Kaikki huumori on jätetty Steve Carellin improvisaatioiden varaan. Tämä toimi Bruce Allmightyssä, mutta ei valitettavasti toimi enää tällä kertaa.

Tina Fey näyttelee hyvin, mutta hänen roolinsa tylsänä kotiäitinä jää tylsäksi myös toiminnan ja huumorin keskellä.

Taksin voi ajella vaihtoehtoisesti myös jortaaniin

Leffa sisältää paljon toimintaa, vauhtia ja kliseisen rikostarinan ympättynä romanttiseen komediaan. Se tarkoittaa sitä että leffan pystyy katsomaan myös miespuoliset ihmiset, mutta se ei tee leffasta silti hyvää. Ne ainoat käsikirjoitetut hupsuttelut on naurettu jo niin monesti, että edes kuvaustiimillä ei ole voinut olla hauskaa niitä tehdessä.

Lihaksikas ystävämme

Teknisiltä ominaisuuksiltaan leffa on hyvä. Kuvaus on asiallista, vauhdikasta ja paikoitellen kaunista. Äänisuunnittelu on onnistunut myös hyvin, joka pitää tilanteet kohtalaisen uskottavana. Nämä molemmat osa-alueet pääsevät parhaimmilleen Blu-ray -versiossa, mutta niistä voi nauttia myös DVD:llä, joka tulee kaupan päälle. DVD:n lisäksi leffan ostaja saa myös ilmaisen Digital Copy -version, jonka latausta ei kannata sössiä, sillä sitä voi luonnollisesti yrittää ladata vain kerran.

Bonuksista löytyy läjäpäinen poistettuja kohtauksia ja pilalle menneitä otoksia, jotka naurattavat jos moisia ei ole koskaan aikaisemmin nähnyt minkään muun komedian extroissa.

KE

Mainos