Mainos
Deadpool yllätti vuonna 2016 rikkomalla neljännen seinän ja tuomalla goreväkivallan ja penis-, kakka- ja sikahuumorin Marvelin supersankarileffoihin. Yleisö rakasti. Nyt sitä on luvassa lisää.

Logan kokeili samaa veristä kaavaa, mutta ilman em. läppää. Yleisö rakasti tätäkin. Verinen resepti, joka poistui elokuvista 2000-luvun alussa suurempien lipputulojen ja yleisöskaalan toivossa olikin rahakkaampi kuin kuviteltiin. Deadpool 2 jatkaa siis moraalisesti joustavalla linjallaan myös jatko-osassa.

Mainos

Riskiohjaaja – uhka vai mahdollisuus?

Leffan nimiroolissa nähtävä Ryan Reynolds toimii myös leffan tuottajana, jonka vuoksi hänellä oli erityiset paineet tyydyttää ensimmäistä leffaa kymmeniä kertoja uudelleen ja uudelleen loopanneet fanit. Toimisivatko kikkelivitsit ja samanlainen gore uudelleen? Eivät ainakaan täsmälleen samalla tavalla. Siksi ohjaajaksi pestattiin entinen stuntmies, nykyinen vakavastiotettava, John Wick – ja Atomic Blonde -elokuvien tirehtööri David Leitch. Reynolds ja tiimi pitivät hiljaista introverttiä ja kaikkea kokeilevaa miestä riskinä, mutta halusivat silti John Wick -tyylistä meininkiä leffaan, joten riski oli otettava.

Riski kannatti, sillä Deadpool 2:sta tuli riittävän erilainen ja riittävän samanlainen kuin edellinen osa. Toimintaa on paljon ja läppä yllätyksellistä ja nokkelaa.

Perhe-elokuva, mutta ei lapsille

Elokuvan tarinassa Wade Wilson, eli Deadpool menettää rakkaansa ja ajautuu sitä kautta etsimään itsestään hyviä puolia ja liittymään osaksi perhettä. Samaan aikaan tulevaisuudesta saapuu murha-aikeissa oleva Cable (Josh Brolin), joten sotkua on luvassa kylliksi.

4K-kuva, 7.1-äänet ja vartti ekstrakamaa tekevät gutaa

Deadpool 2 4K UHD -versio tarjoillaan neljän levyn erikoispainoksena, jossa sekä teatterileikkaukselle, että 15 minuuttia pitemmälle Super Duper Cutille on omat levynsä. Ekstrat löytyvät BD-kiekoilta ja niitä onkin runsaasti. Elokuvan tuotanto käydään läpi kattavasti ja kiehtovasti.

4K-kuva on luonnollisesti jäätävän kaunista, eikä HDR sitä huononna. Ääniraidasta vastaa pakkaamaton DTS HD MA 7.1 -formaatillaan.

BD:n ekstroissa olevat poistetut kohtaukset ovat varsin minimaaliset, sillä 15 minuuttia pitempi ohjaajan painos sisältää 90 % kaikista kuvatuista kohtauksista. Läppää ja toimintaa on siis siellä täällä vartin verran enemmän.

Deadpool 2 ei yllätä samalla tavalla kuin alkuperäinen, mutta se tarjoaa takuulaadukkaan jatko-osan, riittävän erilaisella tarinalla, uusilla lerssi- ja oksennusvitseillään sekä toimintaa ja gorea.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Deadpool 2
Edellinen artikkeliCall of Duty: Black Ops 4 -pelin voi ladata ennakkoon PC:lle tiistaista alkaen
Seuraava artikkeliShadow of the Tomb Raider saa ensimmäisen lisäosansa marraskuussa
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
deadpool-2-super-duper-cut-arvostelu-4k-uhd-blu-ray-vartti-enemman-kikkelilappaa-ja-verista-toimintaaDeadpool 2 ei yllätä samalla tavalla kuin alkuperäinen, mutta se tarjoaa takuulaadukkaan jatko-osan, riittävän erilaisella tarinalla, uusilla lerssi- ja oksennusvitseillään sekä toimintaa ja gorea.