Mainos

Miljonääri Russell Franklin (Samuel L. Jackson) ylipuhutaan rahoittamaan Alzhemerin tautiin parannuskeinoa kehittävään projektiin. Mies kuljetetaan keskelle Atlanttia, jonne on rakennettu valtava vedenalainen laboratorio, jossa kehitetään hai-kalojen aivokudosta. Hait eivät omaa ihmisen heikkouksia, ja hain avonesteet ovat avain Alzheimerin parannukseen.

Koska nestettä on haiden aivoissa vain minimaalinen määrä, on laboratorion henkilökunta aloittanut haiden aivojen geenimanipuloinnin. Tuloksena on enemmän arvokasta nestettä, mutta myös älykkäämmät hait.

Kaikki näyttää menevän hyvin, kunnes kakkosluokan hait älyävät olevansa hyväksikäytön kohteena. Hait kääntyvät häikäilemättömästi ihmisiä vastaan ja vedenalainen laboratorio alkaa olemaan ns. ureassa.

Mainos

Vielä kun soppaan sekaan heitetään pienimuotoinen myrsky ja helikopterionnettomuus, on vedenalaisen laboratorion ongelmavyyhti selvää kauraa.

Millioinaire-smile!

Vuonna 1999 valmistunut Suomen oman pojan Renny Harlinin Deep Blue Sea julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa myös teräväpiirtoversiona. Lopputulos on mahtava. Elokuvan kuva ja ääni on huippuluokkaa ja tätä yhtä Rennyn onnistuneimmista leffoista on suuri nautinto katsella esim. terävpiirtötykiltä kunnon kotiteatteriäänentoistolla varustettuna.

Itse leffa etenee varsin tehokkaasti heti alusta alkaen. Introssa kerrotaan tehokkaasti koko alkuasetelma ja tärkeimmät hahmot esitellään ytimekkäästi. Tämän jälkeen pistetään labra paskaksi ja CGI-haiden brutaali invaasio voi alkaa.

Laboratorio

Kuten aina, Harlin on hallinnut toiminnan ja jännityksen elementit täydellisesti, ei DBS tarjoa tässäkään pettymystä. Tylsiä kohtia ei ole lainkaan ja intensiivisyys on läsnä jatkuvasti. Leffaan on sekoitettu myös ripaus huumoria takavuosien räppäritähti LL Cool J (Ladys Love Cool Jay):n tahtiin. Tytöt tykkää Viileän Janin esittämä kokki onkin leffan ehdottomasti sympaattisin hahmo, vittuilevan papukaijansa kanssa.

Viileä Jani vastaa myös leffan tunnusbiisistä, josta tuli ainakin Jenkeissä parin viikon hitti.

Hairatsastusta - normi setti

Blu-ray -versiosta löytyy myös muutama bonusklippi. Tarjolla on pari dokkaria, poistettuja kohtauksia ja trailereita. Osan bonuksista voi katsoa Harlinin kommenteilla varustettuna.

Kaiken kaikkiaan Deep Blue Sea on loistavaa jännitysviihdettä, joka pitää otteessaan alusta loppuun asti. Blu-ray näyttää sen sellaisena kuin se oli elokuvateattereissa, mutta oikeastaan mitään muuta uutta kiekolla ei ole DVD-levyihin nähden.

KE

Mainos