Mainos

Lihapäät Stallone ja Snipes vastakkain retrofuturistisessa scifi-toimintarainassa, joka tuoksuu parhaimmillaan mämmille.

Eletään tulevaisuutta, eli vuotta 1996. Los Angeles on tuhoutunut ja rakennusten jäännökset ovat liekeissä. Los Angelesin poliisi tekee massiivirynnäkön teollisuusalueelle, jossa häikäilemätön rikollispomo Simon Phoenix (Wesley Snipes) pitää panttivankejaan. LA:n itsepäisin poliisi, John Spartan (Sylvester Stallone) päättää kuitenkin omatoimisesti vangita Phoenixin.
Rytäkän jälkeen räjähtäneiltä tiluksilta löytyy kuitenkin 20–30 uutta ruumista, jotka menevät Spartanin niskoille – mies pistetään syväjäävankilaan Phoenixin kanssa.

Kuluu 40 vuotta, jonka jälkeen Phoenix otetaan ehdonalaiskuulusteluun. Feenix-ukko pakenee ja tuhoaa puolet uudelleenrakennetusta ”hamehinttarien” omistamasta rauhallisuuden tyyssija -Losista, eli silloisesta San Angelesista. Koska väkivaltaa ei ole ollut vuosikymmeniin, on ainoa vaihtoehto kaivaa jäistä myös John Spartan. Alkaa ajojahti, jossa kaksi ysäritouhottajaa väistelevät toisiaan 2032 vuoden San Angelesissa…

Mainos

Demolition Man on vielä sitä perinteistä toimintaa, jota ei enää nykypäivänä tehdä. Miehet ovat steroidella pumpattuja lihaskimppuja, paikat pistetään oikeasti paskaksi ja kaikkea toimintaa siivittää hulvaton, verbaalinen huumori.

”Stallone vetää tutun yhden ilmeen roolin”

Veronkierrosta oikeastikin vankilassa istunut Wesley Snipes on vetää hulvattomimman ja ikimuistoisimman roolinsa juuri Demolition Manissa. Miehen elätyminen toimii sekä pellenä, että uskottavana pahiksena. Stallone puolestaan vetää tutun yhden ilmeen perusroolin, josta ei paljon Oscareita jaella.
Isäntien lisäksi leffan kalustoon kuuluu läpimurtonsa tehnyt Sandra Bullock, joka tässä leffassa on vielä suloinen hömppä. Sen jälkeen ura onkin vienyt rouvaa hieman väsyneimpiin rooleihin.

Sandra Bullock oli väkevässä nosteessa vuonna 1993.
Sandra Bullock oli väkevässä nosteessa vuonna 1993.

 

Nyt ensikertaa Blu-ray:lla julkaistussa BD-kiekossa on loistelias kuva, eikä äänessäkään ole moitteen sanaa. 5.1 -panorointeja ei juurikaan ole käytetty, joten mikään kolmedeeaudioelämys ei Demoliton Man ole.

Ehkä hauskin pikkunippeli joka leffasta löytyy, on ruokaravintolan nimen huomaamaton vaihto. Jostain syystä tuottajat ovat haluneet nimittäin vaihtaa alkuperäisversion Taco Bellien logot Pizza Huttiin, ja jopa alkuperäisnäyttelijät ovat joutuneet dubbaamaan kohtauksensa uudelleen vuosikymmenten jälkeen. Kohtausta ei huomaa, ellei ole erittäin tarkkaavainen.

Bonuksia löytyy vain pari, joista toinen on kommenttiraita ja toinen alkuperäistraileri suttuisella kuvanlaadulla.

Kaikille tiiviin ysäritoiminnan ystäville Demolition Man -Blu-ray on pakkohankinta.


plussat:
+ Wesley Snipesin rooli
+ huumori
+ elokuvan vauhti

miinukset:
– Stallonen naama
– ei sovellu nuoremmille naisille
– BD-levyn extrat

Mainos