Mainos
Detective Pikachu Returns on alkutilanteensa suhteen lähes sama peli, kuin 3DS:lle vuonna 2018 ilmestynyt esiosansa. Jatko-osaa voisi sanoa soft rebootiksi siirryttäessä 3DS:ltä Switchille, mutta onko vanhoissa poluissa vara parempi? 

Etsivä Pikachu on saanut oman nimikkoleffansa vuonna 2019 Ryan Reynoldsin antaessa äänensä kyseiselle sähkörotalle. Tätä ennen ilmestyi vuonna 2018 3DS:lle Detective Pikachu -peli, jossa juoni on kutakuinkin sama kuin elokuvassa. Etsivä Pikachu eroaa muista sähkörotista olemalla kärttyisä, kahvia kittaava, naisia pokaava sielunmaisemaltaan vanha setämies.

Peli oli aikanaan ihan freesi ilmestys ja elokuva taasen ei niin mairitteleva. Nyt Nintendo Switchille ilmestyvä Detective Pikachu Returns kulkee taas samoja polkuja Tim Goodmanin yhä etsiessä isäänsä kärttyisän etsivä Pikachun kera. Motiivi tuotteelle on helppo löytää, mutta motivaation löytäminen sen pelaamiseen onkin sitten se isompi mysteeri.

Mainos

Ei mitään uutta auringon alla

Tim Goodman ja hänen etsiväkamunsa Pikachu saavat palkinnon. Goodmanin isä on edelleen kadoksissa ja Pokemoneilla riittää sotkua selvitettäväksi. Löytyykö Timin isä? Pokaako Pikachu yhtään naista? Kiinnostaako ketään?

Etsivä Pikachu lesoilee

Tuulahdus menneisyyden ummehtunutta ilmaa

Detective Pikachu Returnsissa ratkotaan tehtäviä kulkemalla kaupungin alueilla, jututtamalla ihmisiä ja Pokemoneja, sekä etsimällä todistusaineistoa.

Meininki muistuttaa vanhoja point’n’click -pelejä. Tunnelma on verkkainen, tehtävieen ratkonta hidasta tarpomista ja mihinkään ei tarvitse älyään käyttää.

Peli sopii sisältönsä puolesta räkänokkaikäisille. Heillä ei välttämättä kielitaito riitä, joten vanhempi joutuu keskeyttämään Pokemon Yellow:n viidennentoista läpipeluun räkänokalle tulkatakseen.

Missä omppu-Jallu luuraa?

Viime vuosikymmenen grafiikkaa

Graafisesti peli on viime vuosikymmenen Pokemon-matskua. Isoin uudistus on siirtyminen isolle ruudulle.

Äänimaisema on sitä taattua Pokemonia, joka joko ihastuttaa tai vihastuttaa.

Pehmeää päättelyä

Kannattaako ostaa?

Detective Pikachu Returns tuntuu jämähtäneen niille sijoilleen. Se on kuin edellinen peli, johon on vain lätkäisty vähän erilainen juoni. Toisaalta juonikuvio on edelleen ihan sama, kun Tim Goodmanin isä on edelleen kadoksissa.

3DS:llä peli kutkutti edes hieman, nyt Switchillä ei jaksa yhtään innostaa tämä väljähtänyt versio, jossa Pikachu ei ole edes yhtä kärttyinen, eikä alun tuntien aikana edes pokaa ketään. Plääh. Tätä väsynyttä etsivä Pikachua ei piristä edes kahvi.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Detective Pikachu Returns
60 %
Edellinen artikkeliGTA 6 -peliin halutaan tekoälypohjainen jengimekaniikka
Seuraava artikkeliPelialalla supistetaan, mutta Call of Duty -kehittäjä laajentaa ja avaa uuden toimiston
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
detective-pikachu-returns-arvosteluLiian simppeliä ja pitkäpiimäistä hupia aikuiselle. Kielimuuri karsinee nuorisoa pois. Pohjolasta vaikea löytää kohderyhmää, edes tosifaneista.