Mainos

Brittiläinen minisarja on yhdistelty elokuvaksi, jossa brittiläinen diplomaatti jää kiinni huumeiden salakuljetuksesta. Häntä kiristävä valtiollinen taho ei halua diplomaatin paljastavan esimiehiään, mutta Scotland Yard on hyvien johtolankojen päässä pahiksista ja jäljet johtavat venäläiseen mafiaan. Kun diplomaatin ex-vaimokin alkaa saamaan tappouhkauksia, on MI6:n otettava heidät todistajansuojaan ja siirrettävä heidät Australiaan.

 

Diplomaatti on alkuasetelmiltaan ihan jännä ja kelpo viihdettä. TV-sarjana se on varmasti toiminut aivan moitteettomasti, mutta elokuvaksi puettuna se on hieman pitkäveteinen ja kömpelö. Lisäksi elokuville ominainen tila-ääni puuttuu kokonaan, joten äänimaailman puolestakin on tyydyttävä stereoon. Kolmen tunnin kesto on hieman liikaa kerralla tämänkaltaiselle poliittiselle ”trillerille”, mutta se on ymmärrettävää koska kyseessä on tv-sarjan downconvertaus.

Mainos

 

Teknisesti DVD on ihan kelpo kamaa. Kuvanlaatu on ihan ok –tasoa, mutta mitäpä DVD:ltä voi enää odotella kun markkinat ovat pullollaan herkullisia Bly-ray –julkaisuja. 5.1 –äänen puuttuminen on toki kotiteatterikatsojille harmillinen menetys, mutta onneksi leffan hyvä stereo-ääni ajaa asiansa kelvollisesti.

Lisämateriaalia levyltä ei löydy yhtään, joten bonustietous jää tuntemattomaan…

 

Kuten kannessakin sanotaan ”24 –sarjaan kyllästyneille” pätkä on tutustumisen arvoinen, mutta muuten The Diplomat ei ole mikään ihmeellinen teos.

 

KE

Mainos