Mainos

Sokean miehen taloon piilotettu valtaisa käteisvara houkuttelee kolmea nuorta ryöstäjää. Onko sokea mies kuitenkaan niin avuton kuin ryöstäjät olettavat?

Rockyn (Jane Levy) kotona on kurjaa ja hän haluaa kauas pois siskonsa kanssa. Yhdessä poikaystävänsä Moneyn (Daniel Zovatto) ja ystävänsä Alexin (Dylan Minnette) kanssa he päättävät tehdä viimeisen ryöstökeikan. Kohteeksi valikoituu erakoitunut sokea veteraani (Stephen Lang), jolla on huhujen mukaan valtava määrä käteistä kotonaan. Keikka tuntuu helpolta ajatukselta, mutta heille käy pian ilmi, ettei sokea mies olekaan niin avuton kuin luulisi.

Mainos

Don’t Breathe on intensiivinen ja osin shokeeraava trilleri. Elokuvan nimi on varsin osuva sokean miehen talon tapahtuumiin nähden. Elokuvan edetessä tulee paljastumaan jotain paljon karumpaakin, mutta en lähde sitä tässä spoilaamaan.

“Shokkielementin paljastuttua en ollut ihan varma mitä mieltä leffasta olisi”

Evil Dead -leffan uudelleen filmatisoinnista tuttu Fede Alvarez on ohjannut hyvin etenevän hiiviskely ja pakoleffan. Tunnelma on tiivis ja juonenkäänteitä tippuu sopivaan tahtiin. Shokkielementin paljastuttua en ollut ihan varma mitä mieltä leffasta olisi, mutta ehkäpä pelkkä talossa hiiviskely ei olisi riittänyt Alvarezille.

Visuaalinen puoli leffasta on hyvin hämärää kuvaa, mikä sopii tämäntyyppiselle leffalle. Hahmojen puolesta jännittää, vaikkei hahmoista itsestään niin pitäisikään. Nuoret näyttelijät suoriutuvat hyvin rooleistaan ja Avataristakin tuttu Stephen Lang on kuumottava sokeana sotaveteraanina.

Äänimaailma tuo myös osansa intensiivisyyttä, kun toivoo hahmojen puolesta ettei ääniä juuri kuuluisi. Kaikki pienet rapinat ja kolahdukset aiheuttavat stressikäyrän nousua.

“Don’t Breathe on osuva ja tiukka jännäripläjäys.”

Don’t Breathe on kuumottava trilleri, mutta jotain silti jäi uupumaan. Jotkut käänteetkin tuntuivat olevan tekemällä tehtyjä yllättämään. Olisin toivonut että pelkkään hiiviskelyyn olisi panostettu enemmän, mutta tälläisenäänkin Don’t Breathe on osuva ja tiukka jännäripläjäys.

Levy lisukkeita pullollaan

Blu-ray-versio leffasta on ahdettu täyteen bonuksia. Ekstroista löytyy muun muassa 8 poistettua kohtausta, No Escape -kooste, pelottavan talon rakennuskooste, näyttelijärekry, pari kommenttiraitaa, Man in the Dark- ja äänituotantodokkarit

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Don't Breathe
Edellinen artikkeliMitä pelata Androidilla? 25 parasta peliä juuri nyt
Seuraava artikkeliEnnen kuin James Cameron keksi kuvata sinisten jättien parittelua, tajusi hän muuttaa Alienin monikkoon
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
dont-breathe-blu-ray-arvosteluDon't Breathe on kuumottava trilleri, mutta jotain silti jää uupumaan. Don't Breathe on osuva ja tiukka jännäripläjäys.