Mainos

 

Oscar Wilden romaaniin pohjautuva elokuva Dorian Gray lupailee dvd-boksin kannessa elokuvaa "Twilightin -faneille". Tällä kyseenalaisella meriitillä ratsastavaa elokuvaa lähestyin varovasti ja elokuvan jälkeen en ole varma pidettiinkö lupausta.

 

Mainos

Elokuva kertoo Dorian Graystä, rikkaasta perijästä, jolla ei ole päiviensä ratoksi muuta puuhaa, kuin hengailla seurapiireissä ja puhua joutavia. Tavattuaan Lord Henry Wottonin lähtee nuoren Dorianin elämä luisumaan kohti paheellista elämää, johon kuuluu niin viina, naiset ja väkivalta – yhdessä ja erikseen. Samassa hän tulee tehneeksi sopimuksen itse pirun kanssa ja siitäkös elämä saa uusia käänteitä.

 

Elokuvasta huomaa kohtalaisen budjetin hienoista lavasteista ja laadukkaista näyttelijöistä. Ohjaustyö jää kuitenkin varsin laiskaksi, sillä Dorianin luisuminen rappioon kuvataan varsin kankeasti. Lähes päivässä mukavasta naapurin pojasta tulee orgioiden vakiojäsen. Tavallaan samalla hukataan koko elokuvan pointti, lyhytkatseisilla valinnoilla tehdyt hetken mielihyvän tyydytykset eivät tuokkaan toivottua täytettä elämään ja tämän huomaa vasta, kun muut ihmiset alkavat vanheta silmissä. Alastomuutta ja örvellystä kuvataan kovin pitkällisesti, mutta "elämän rakkauden" menetys ja sureminen hoidetaan viiden minuutin segmentissä.

Kaiken kaikkiaan elokuva herättää varsin ristiriitaisen olon. Toisaalta elokuva näyttää Harry Potterilta, mutta sisältö on todella vaisu. Kannattaa vuokrata, ainakin niiden "Twilight -fanien".

 

Extroista löytyy perinteiset making of, behind the scenes ja pilalle menneet kohtaukset.

 

OK

 

Mainos