Mainos

Eletään vuotta 1964 New Yorkissa, jossa katolinen Sisters of Charity -järjestö pauhaa kulta-aikaansa ja opettaa kuoropoikia- ja tyttöjä sekä uskonnollisiin tapoihin että peruskoulun saloihin. Koulun rehtori Sisar Aloysius (Meryl Streep) alkaa epäilemään että "liian" lempeä Isä Flynn (Philip Seymour Hoffman) kantaa mukanaan synkkää salisuutta. Hän pyytää muita Siskoja tarkkailemaan pappia ja saakin selville että jokin on pielessä.

 

Aikaisemmin lähinnä huonoista komedioista tuttu Hoffman tekee tässä leffassa uskomattoman hyvän roolisuorituksen synkän salaisuuden pappina, joka koittaa peitellä huolellisesti jälikään. Meryl Streepin suoritus pelaa täydellisesti yhteen Hoffmanin kanssa ja lähes näytelmän omaista elokuvaa on todella miellyttävä katsella. Vaikka miljöö pysyy koko ajan samana ja hahmoja on vain muutama, on elokuva käsittämättömän mukaansatempaava, koskettava ja kiinnostava.

Mainos

 

Elokuva Doubt perustuu saman nimiseen näytelmään, joka kahmi palkintoja vuodesta 2005 alkaen mm. New Yorkin Broadwayltä. Elokuva on käsikirjoittajan mukaan täysin erilainen versio näytelmästä, ja ainoastaan hahmot ja pääjuoni ovat samat. Blu-rayn bonuksista löytyy tekstitettynä ja  teräväpiirtoisena mielenkiintoisia dokumentteja elokuvan ja näytelmän synnystä, castingista ja musiikin sovittamisesta, joista kaikista pääsee vain syvemmälle elokuvan alkuperään. Doubt on elokuva jota ei draaman ystävän kannata missään tapauksessa ohittaa.

 

KE

Mainos