Mainos
Nimensä mukaisesti leffa kertoo tarinoan kirouksesta jonka päätteeksi kirottu kohde raahataan Helvettiin.

Tälläisen kirouksen kohteeksi joutuu myös pankkivirkailija Christine Brown (Alison Lohman), joka ei ylenemisen toivossa halua antaa lainan lisäaikaan oksentelevalle noita-akan näköiselle mustalaisnaiselle. Kiroukseen kuuluu pahan hengen piinaaminen kolmen päivän ajan, jonka jälkeen se raahaa kohteen Helvettiin. Christine haluaa luonnollisesti välttää koettelemuksen ja hakee apua mm. maksulliselta ennustajalta (Dileep Rao), hengen piinatessa Christinea aina kun sitä vähiten odottaa.

Veljekset Sam ja Ivan Raimi ovat yhdessä käsikirjoittaneet tämän tulevan kauhuklassikon jonka Sam Raimi (Spider-Manit, Evil Dead) sitten ohjasi. Ohjauksessa onkin varsin tuttuja asioita mm. Spider-maneista. Leffa ei sinäänsä ole kokeneelle kauhukatsojalle pelottava, sillä pelottelu koostuu n. 3 kertaa muusta ääneestä koostuvista äänitehosteista ja yllätyksellisistä pelästysefekteistä. Onnistunut pelottelu on luotu efektillä jossa katsoja ei tiedä mikä paha on. Sam Raimi on Evil Dead tyyliin innostunut jälleen leikittelemään ällöttävyyksillä mm. oksentelulla, veriroiskutuksilla, pullahtelevilla silmillä ja suuhun menevistä räkä, oksennus ja kärpäspaskoista. Leffa ei ole pituudella pilattu, joten sille saattaa löytyä vuosittain uudelleenkatseluarvoakin. Ällökauhun ystävälle on leffa ostamisen arvoinen.

Blu-ray -versio on peruskiva paketti. Leffa on laadultaan moitteeton ja äänenäkin on saatavilla joko pakattuna Dolbynä tai lähes häviöttömänä DTS Master Audiona. Bonusmateriaalia on tarjolla vain yksi puolen tunnin dokkari ”tuotanto päiväkirja”, jossa Christinen poikaystävää näyttelevä Justin Long hostailee ja kertoo leffan tuotannosta, mielenkiintoisen kuvamateriaalin kera.

Mainos
Mainos