Mainos
Dragon Quest Treasures lähettää pelaajat aarrejahdille. Avoimesta pelimaailmasta löytyy tuhottomasti aarteita, mutta löytyykö sieltä myös koukuttava peli?

Summittainen paikka aarteelle on tiedossa, tämän lisäksi apurit näyttävät kuvajaisena oman mielikuvansa aarteen sijainnista. Pelaajan tehtäväksi jää vihjeiden perusteella etsiä oikeasta paikasta aarre, viedä se kotiin ja aloittaa sama homma uudestaan.

Dragon Quest Treasures ammentaa suuurimman osan sisällöstään Dragon Quest -pelisarjan pitkästä historiasta. Sen viholliset, musiikit ja maisemat ovat kaikki hyvin tutun oloisia.

Mainos

Tämä yleisesti ottaen onkin se syy, miksi ihmiset ostavat Dragon Quest -pelejä. Ne ovat kuin lohturuokaa, makaronilaatikkoa, tuttua ja turvallista, joka ei päätä paljoa pakota.

Dragon Quest Treasures vie pään pakotukselta vieläkin kovemmin kärkeä verrattuna Dragon Quest -pelisarjan pääpeleihin, jotka tunnetusti ovat JRPG-pelejä.

Orpoja, muttei Pettereitä

Orvot Erik ja Mia (ei samaa sukua Petterin kanssa) ovat viikinkilaivalla. He törmäävät lentävään possu-Porcukseen ja lentävään kissa-Pursulaan. Molemmilla on tikari, ja sitten aukeaa taikaportti, johon Erik ja Mia ajautuvat. Lopun edestä metsästellään aarteita.

Geokätköilyä valokuvien avulla

Dragon Quest Treasures pyörii hyvin Steam Deckilläkin, joten se ei paljoa tehoja vaadi. Tyylillisesti peli on taattua Dragon Questia, joten mitään uutta nähtävää peli ei tarjoa.

Välillä taistellaan vihollisten tai pelin kameran kanssa, mutta suurin osa ajasta menee juoksuihin avoimessa pelimaailmassa, jossa etsitään aarteita vihjeiden perusteella. Vihollisia voi myös houkutella osaksi omaa porukkaa, mutta tämä vaatii kikkailuja, ja onnistumisen jälkeenkin vielä vihollisen palkkauksen, eli mistään pokemonista ei ole kyse.

Pelimekaniikoiltaan Dragon Quest Treasures ei paljoa päätä vaivaa, eikä syvyyttäkään löydy lätäkköä enempää. Aarteita etsitään kentiltä ja niiden löytämisessä käytetään palkattujen vihollisten erikoistaitoja, sekä visioita, eli eräänlaisia valokuvia aarteen sijainnin suhteen. Sitten kuun aarre löydetään, yritetään selvitä hengissä takaisin tukikohtaan. Jos kuolee jää aarteet matkalle.

Dragon Questia Euroshopper-vanilijatuutin täydeltä

Peli näyttää ja kuulostaa tasan samalta animehenkiseltä Dragon Ball Z -sarjan luojan Akira Toriyaman taiteella kyllästetyltä peliltä, kuin Dragon Quest-pelitkin. Viholliset näyttävät samalta, pelihahmot samalta, musiikki on täysin samaa kuin muissa Dragon Quest -peleissä ja päähahmotkin ovat otettu Dragon Quest XI S:stä, tosin paljon nuorempina versioina. Joko tästä tyylistä tykkää, tai sitten ei, mutta mitään uutta se ei tarjoa.

Kannattaako ostaa?

Dragon Quest Treasures sisältää tarinallisesti samankaltaista huumorillista otetta kuin muissa Dragon Quest -peleissä. Siinä on oma charminsa, ja vaikkakin pelimekaanisesti se on todella köykäinen, on sitä ihan hauska pelata pienissä erissä. Dragon Quest Treasures on selkeä välipalapeli, jota voi pelailla sillä välin, kun miettii mitä muuta pelaisi. Sen syvällisemmäksi kokemukseksi siitä ei ole.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Dragon Quest Treasures
55 %
Edellinen artikkeliTänään tv:stä toimintatrillerin jatko-osa, jonka piti olla Predatorin reboottaaja
Seuraava artikkeliSeuraavat Epic Games Storen ilmaispelit paljastuivat
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
dragon-quest-treasures-arvosteluDragon Quest Treasures on ihan ok, ei mitään kovin sykähdyttävää, eikä jaksa pitää mielenkiintoa kauaa yllä. Pienissä erissä ihan maukas, mutta ei houkuttele palaamaan pariinsa kovinkaan helposti.