Mainos

Mega City 1 on 800 miljoonan ihmisen asuttama jättiläiskaupunki, jossa ihmiset elävät maapallon raunioissa. Koko kaupunki on yhtä ghettoa ja sen oikeudesta vastaavat tuomarit, jotka hoitavat poliisin, juryn ja teloittajan tehtävät samaan syssyyn.

Tuomari Joseph Dredd (Karl Urban) on kovimmista kovin ja hän saa arvioitavakseen uuden tulokkaan tuomarikokelas Anderssonin (Olivia Thirlby). Yhdessä he lähtevät tutkimaan kolmoismurhaa kaupungin pahamaineisimpaan kortteliin. Keikka näyttää aluksi rutiininomaiselta pidätykseltä, kunnes pääpahis Ma-Ma (Lena Headey) sulkee kokonaisen kerrostalon ja ehdottaa yhteistyötä talon pahisten kanssa kahden tuomarin teurastamisesta. Pian selviää, että talossa harjoitetaan uuden Slo-Mo-huumeen valmistusta ja myyntiä, jonka vuoksi Ma-Man stressikynnys on äärimmäisen korkealla.

Partiointi

Mainos

Dredd 3D on uudelleenlämmittely vuoden 1995 Judge Dredd -elokuvasta, jota tähditti Sylvester Stallone. Kyseinen raina oli huono ja sai siksi kaikkien Judge Dredd -sarjakuvafanien vihat niskoillensa. Nyt ohjaaja Pete Travis kokeilee onneaan uudelleen ja onnistuu luomaan varsin näyttävän ja viihdyttävän toimintapätkän.

Slo-Mo

Judge Dredd -sarjisten tavaramerkki on julma väkivalta, jota tässäkin elokuvassa näytetään toistuvasti. Yksityiskohtia ei peitellä ja kaikki väkivalta saattaakin olla kolmiulotteisina herkimmille liikaa. Allekirjoittanutta moinen väkivalta viihdyttää, mutta K-18-leima ei todellakaan ole turha.

Sota

Leffan tarina on yksinkertainen ja ennalta-arvattava. Näyttelijät ovat ok-tasoa, mutta eivät vaikuta suorituksillaan erityisesti. Karl Urbanin väkisin väännetty murjotus kuuluu Dredd-meininkiin, mutta näyttää loppua kohden tyhmältä. Suurin osa veritehosteista on tehty CGI:nä ja näyttää sen vuoksi halvalta ja huonolta. Vanhat kunnon veripussit olisivat pelastaneet nämäkin gorepätkät.

3D-previkka
Löytyykö sinulta 3D-lasit? Tämän kuvan avulla voit testailla Dredd-elokuvan syvyysvaikutelmaa.

Dredd 3D on onnistunut Judge Dredd -leffa. Se viihdyttää, näyttää hyvältä, tuntuu coolilta ja sytyttää varmasti kaikki ko. sarjakuvan fanit. Itse ainakin aion katsoa kyseisen pätkän vielä joskus uudelleen, ja se puuha on tämän elokuvamäärän nähneeltä aikamoinen toimenpide.

Mainos