Mainos

Kylmähermoinen kuljettaja odottaa hammastikku suunpielessä ryöstöporukkaa autoonsa. Hän on ammattilainen, joka ei turhia kysele. Voit ostaa hänen palvelunsa 5 minuutin ajaksi, jonka jälkeen hän katoaa paikalta.
Driver, eli kuljettaja (Ryan Gosling) on stunttinäyttelijä joka yön pimetessä toimii rikollisten autokuskina. Hän työskentelee päivisin autokorjaamossa, jonka omistajan avulla hän hankkii tuottoisat sivubisneksensä.
Mies rakastuu naapurissa asuvaan Ireneen (Carey Mulligan), jonka oma mies on vankilassa. Yksinhuoltajaäiti ottaa ilolla vastaan saamansa avun ja ihastuu itsekin tähän hiljaiseen muukalaiseen.
Autokuski viettää tavallista perhearkea naapurinsa kanssa, kunnes naisen aviomies (Oscar Isaac) vapautuu yllättäen vankilasta. Epävarmuus suhteen jatkumisesta on aistittavissa. Kun Irenen poika paljastaa isälleen naapurin miehen kyläilyt, ovat kolmiodraaman ainekset kasassa. Kireä tunnelma kuitenkin hälvenee, kun selviää, että aviomiehellä on vankilasta jääneitä velkoja. Kovaotteiset perintämiehet pieksevät linnakundin pahemman kerran. Nimetön kuljettajamme sattuu paikalle ja saa tietää, että seuraavaksi kohteina olisivat Irene ja hänen poikansa. Herran suojelijanvaistot heräävät ja hän tarjoutuu kuskiksi keikalle, joka hoitaisi uhittelijat pois päiväjärjestyksestä. Keikka päättyy traagisesti.

Autossa

Drive on elokuva, joka yrittää poiketa perinteisistä takaa-ajo elokuvan tyylistä. Taiteellisuus näkyy kuvaustavassa ja siinä, että tempo on hitaanlainen. Hiljainen katseenvaihto voi välillä kestää liiankin pitkään. Juonessa ei juuri ole mitään poikkeavaa muihin tämän tyylisiin elokuviin verrattuna.

Mainos

Autotallissa

Ensimmäiseen tuntiin elokuvassa ei juuri tapahdu mitään vauhdikasta. Henkilöhahmot kehittyvät hitaasti ja niille annetaan syvyyttä. Suhteen muodostuminen kuskin ja Irenen välillä on katsojalle selvää jo alusta asti. Pariutuminen on kuitenkin flegmaattista. Pariskunta keskittyy suurimmaksi osaksi katselemaan toisiaan silmiin.

Naapurin tyttö

Toimintaosuus alkaa oikeastaan vasta tunnin jälkeen ja sitä saadaankin koko rahan edestä. Kaikkea siis löytyy, takaa-ajokohtauksia, ampumista, verta ja aivopalasia sekä paljasta pintaa. Kuljettajan rooli muuttuu avustajasta kostajaksi, joka systemaattisesti eliminoi Ireneä ja hänen poikaansa uhkaavat henkilöt. Loppu on ehkä kliseinen ja lännenelokuvien tyylille uskollinen. Yksinäinen Kuski ajaa pimeyteen jättäen taakseen kaiken. Vain näin hän voi suojella rakkaitaan.

SS

Mainos