Mainos

Murdocci vaikenee, kun OG-mulletti näpertelee. MacGyver-sarja yksissä kansissa on vuosisadan paketti.

Kukapa ei olisi joskus kuullut helmeilevää niskafleimiä kantavasta, aseita vihaavasta, linkkuveitsellään ja nokkelalla älyllään vihollisia päihittävästä MacGyverista (Richard Dean Anderson). Hahmo on legenda, joka viihdytti tv-vastaanottimien ääressä hypnotisoituneita ihmisiä jopa seitsemän tuotantokauden ja kahden tv-elokuvan verran, vuodesta 1985 vuoteen 1992 – ja tuhansien uusintojen voimin vielä vuosikymmeniä sen jälkeenkin.
 
Nyt kaikki nämä tv-historian timantit on saatavilla yhden boksin muodossa, joka ei takuulla petä ostajaansa.
 
 
Ultimaattisesta niskaruoskastaan tunnettu Angus MacGyver on agentti, joka päätyy mitä kiperimpiin tilanteisiin ratkotessaan pahalaatuisia ongelmia. Vaikka mies ei aseita suostukaan käyttämään, selviää hän jokaisesta tilanteesta väkevän fysiikan ja kemiantietämyksensä sekä Sveitsin armeijan linkkuveitsensä ansiosta – ainakin useimmiten.
 
Jokainen jakso kertoo erillisen tarinansa, mutta koko sarja kulkee myös muutaman suuremman sateenkaaren alla. MacGyver-jaksot ovat näistä huolimatta niin irrallisia, että yhden jakson voi katsoa sieltä, toisen tuolta, tuotantokaudesta välittämättä.
 
 
Yksi, joka seuraa jokaista MacGyver-kautta on piinaava arkkivihollinen Murdoc (Michael Des Barres), joka sai itselläni puntin tutisemaan pikkujässikkänä. Nyt tuhdin uusintakierroksen aikana Murdoc muistutti enemmän lähinnä Jokeria. Murdoc-jaksot olivat tv-sarjan ensimmäisellä esityskierroksella kansan huulilla ja ne keräsivät suurimmat katsojaluvut. MacGyverin ja Murdocin kemia on edelleen douppia katsottavaa.
 
Myös MacGyverin takatukan kasvamista on kiehtovaa seurata. Ensimmäisellä kaudella matto on niin ujo, että takafleimistä ei voi edes puhua. Viimeisellä kaudella se on jo legendaarinen.
 

Murdoc nähdään yhteensä yhdeksässä jaksossa.
 
MacGyver-boksi on DVD-formaatissa ja silti julmetun hintainen. Miksi DVD? No, siksi, että sarja on tehty 80-luvulla, jolloin tv-formaattina oli video. SVHS- ja Beta-Cam-nostalgia on vahvasti läsnä, eikä siitä saa teräväpiirtoa tekemälläkään. Vaan eipä tämä haittaa, sillä kuvanlaatu on hyvää ja sisältö kultaa.
 
Levyiltä ei varsinaista bonusaineistoa löydy lainkaan, mutta molemmat tv-elokuvat ovat saatavilla.
Mainos