Mainos

Alkuperäisen Vacation – Faijalla hommat hanskassa -elokuvan toinen jatko-osa kertoo Grisworldin perheen käsittämättömästä joulusta.

Griswoldin perheen isä (Chevy Chase) päättää tällä kertaa, että mihinkään ei matkusteta, vaan joulu vietetään perheen kesken kotona. Kuusi kaadetaan itse ja sukulaiset saavat raahautua heille. Alku näyttääkin kaikin puolin lupaavalta. Kuusi saadaan paikoilleen, 25 000 jouluvaloa koristaa taloa ja luntakin on ihanasti maassa. Mikä voisikaan mennä reisille?
 
 
Joulupuu on kärvennetty jatkaa tutulla National Lampoon's -meiningillä, joka roiskii roiseja ja ajoittain myös brutaaleja vitsejä toinen toisensa perään. Perheen isää näyttelevä Chevy Chase toimii leffan mokailijana ja ottaakin vastuun lähes kokonaan elokuvan huumorista. Mies onnistuu siinä yllättävän hyvin olemalla samalla myös uskottava.
 
Parasta hauskaa on kuitenkin se, että elokuva sijoittuu Tappava ase -elokuvien Murtaughin naapuriin. Se on nimittäin kuvattu Warner Bros. picturesin ulkostudioilla, jossa kyseinen feikkiasuinalue sijaitsee. Alueesta voit lukea lisää tästä.
 

Perheen isää rassaava sukulaismies asuu asuntoautossaan ja dumppaa ulosteensa kaupungin sadevesiviemäriin.
 
Joulupuu on kärvennetty vaikuttaa lähtökohtaisesti paskalta, mutta onnistuu olemaan hassuli koko leffan läpi. Elokuva kantaa joulutarinansa hyvin ja jättää hyvän mielen.
 
Joulukomedian DVD-painoksen ekstroista löytyy koko leffan pituinen kommenttiraita ja alkuperäinen traileri.
Mainos