Mainos

Mary (Dee Wallace) on vastaeronnut kolmen lapsen äiti, joka yrittää parhaansa mukaan pitää itsensä kasassa ja pyörittää samalla isoa perhettä. Perheen nuorin poika Elliot (Henry Thomas) unohtaa kuitenkin isäikävänsä varsin pian kun takapihan pusikoista löytyy vatsasta valoa hohtava ruma, limainen ja pieni avaruusolento. Eliiot jemmaa ryppyotuksen komeroon, josta perheen muut lapset äkkäävät sen varsin nopeasti. Käy ilmi, että E.T.:ksi nimetty alieni osaa parantaa haavoja ja pyöritellä objekteja ilmassa telekineettisin voimin. Ufoukko haluaa kuitenkin takaisin kotiinsa, jonne Elliot pyrkii limamonsterin järjestämään. Se ei kuitenkaan ole helppoa, sillä liittovaltion poliisi on tietoinen humanoidin olemassaolosta ja se halutaan tutkittavaksi mahdollisimman nopeasti.

 

Lapset

Mainos

 

E.T. on Steven Spielbergin menestynein lastenelokuva, joka kahmi neljä Oscar-palkintoa ja voitti aikoinaan 37 muuta elokuvapalkintoa. Se on rankattu useissa internetsivustoissa parhaaksi tieteiselokuvaksi, eikä syyttä, sillä erittäin hellyyttävä ja hyvin toteutettu tarina on edelleen todella vaikuttavaa katseltavaa. E.T. on elokuva, joka on todella rauhallinen, mutta erittäin hyvin koukussa pitävä, paikoitellen jopa todella surullinen elokuva.

 

Hali

 

Elokuvan tekemiseen käytettiin Hollywood-mittapuulla erittäin vähän rahaa, vain n. 10 miljoonaa dollaria. Leffa toi kuitenkin Universalille voittoa kohtuuttomat 792,2 miljoonaa dollaria. Leffasta tehtiin uusintaversio vuonna 2002, jolloin mm. poliisien aseet korvattiin radiopuhelimilla. Tässä Blu-ray-versiossa päästään kuitenkin näkemään se alkuperäinen, jossa poliisit tähtäävät lapsia haulikoilla. 

 

Kuufillari

 

Bonusmateriaalia on pakattu vuoden 2002 DVD-julkaisusta mukaan. Matsku on DVD-tasoa ja auttamattomasti vanhentunutta, kun osassa materiaalia juhlistetaan E.T.:n 20-vuotisjuhlia vuonna 2002. BD on osa Universalin Augmented Reality -kokoelmaa, jonka kansikortti lähtee eloon älypuhelimen kameran voimin.

 

KE

 

Mainos