Mainos

Olive (Emma Stone) on normaali high schoolia käyvä teinityttö. Oliven paras ystävä Rhiannon (Alyson Michalka) tivaa toistuvasti Olivelta tämän neitsyydestä. Olivea raivostuttaa tämä jatkuva utelu, ja niinpä hän päättää valehdella Rhiannonille harrastaneensa seksiä, yhden yön suhteena.
Tämä saa Rhiannonin kasetin täysin sekaisin ja niin lähtee juoru kulkemaan. Pian koko koulu tietää, että Olive ei ole enää neitsyt ja hänet leimataan välittömästi koulun huoraksi.

Olive päättääkin masentumisen sijaan ottaa ilon irti juorusta, ja myllyttää huoranmainetta kunniakkaasti ja tyylikkäästi. Samalla hän sekaantuu koulun opettajien välisiin suhteisiin ja tuottaa rahasta valheita nörttipojille. Muut tytöt vihaavat itsevarmaan ja määrätietoista Olivea, kun taas kaikki pojat kuolaavat kieli pitkänä neidon perään. Kukaan ei kuitenkaan uskalla pyytää Olivea oikeasti ulos ja tämä saa Oliven miettimään mainettaan tarkemmin.

Superlutka
Olive heittäytyy kunnolla rooliinsa pukemalla asianmukaiset varusteet. Muissa tytöissä tämä herättää kauhua.

Mainos

Easy A on kiinnostavalla tavalla erilainen teinileffa. Se perustuu enemmän psykologiaan, juorujen leviämiseen ja niiden johtamiin jälkiin, kun puolestaan perinteiset teinileffat keskittyvät hassutteluun ja kuluneisiin kliseisiin.

Easy A kiinnostaa, koska Oliven hahmo on itsevarma ja viekas, eikä hänen seuraavaa liikettään voi koskaan ennakoida. Uskottavuudesta vastaa Emma Stonen varma suoritus, mutta erityisen mielenkiintoiseksi tarinan tekee allekirjoittaneen oman elämän samankaltaiset psykologiset tapahtumat.

Webcast
Nokkela Olive päättää tehdä paljastuksensa webcastilla, johon hän juijaa koko koulun yleisöksi.

Emaa Stonen lisäksi myös leffan muut näyttelijävalinnat ovat erittäin onnistuneet. Jokaiseen rooliin on saatu niin nappi näyttelijät, että huumori ei voisi enää paremmin toimia. Ja se toimii myös muille kuin teineille… jopa paremmin, sillä osa läpästä on hieman diipimpää.

Bitchslap
Lutkan maineella on myös huonot puolensa – perättömät juorut saattavat tuntua myös fyysisesti.

Blu-ray-versio sisältää kaikki samat bonusmateriaalit kuin DVD-versiokin, mutta BD-kiekolta löytyy kosolti enemmän ekstoroja. Lisäksi nettiyhteyden omaavilla BD-soittimilla pääsee BD-liven avulla Sonyn palvelimille tsekkailemaan uusimpia uutuuksia trailereiden ja sneak peekkien avulla.

Easy A on erittäin toimiva psykologinen teinikomedia rentoon, mutta vaativampaan komedianälkään.

KE

Mainos