Mainos

 

Kokeneen rikostutkijan Thomas Cravenin (Mel Gibson) 24-vuotias tytär saapuu isänsä luokse vierailulle. Iloinen jälleennäkeminen muuttuu kuitenkin tragediaksi, kun tyttö ammutaan Cravenin kodin portille.

 

Mainos

Kaikki uskovat, että laukaus oli tarkoitettu Emma-tyttären sijasta Thomasille. Isälle tarjotaan lomaa, mutta murhatun tyttären mysteerin selvittäminen muodostuu hänelle pakkomielteeksi.

 

Pikku hiljaa palaset alkavat loksahdella paikalleen ja selviää, että ydinvoimalassa työskennellyt Emma on sotkeutunut pahasti alan teollisuuden epäilyttäviin toimiin ja poliittiseen vehkeilyyn, jossa ihmishenki on halpa.

 

Kissan raatelema Meltsu

 

Elokuva pohjautuu BBC:n vuonna 1985 valmistuneeseen sarjaan, jota en sen paremmin tunne. Kerään siis tuntemukseni niin sanotusti tyhjälle pöydälle.

 

Alku on tehokas ja epäilykset heräävät jo siinä vaiheessa kun Emma saa outoja pahoinvointikohtauksia. Raskaana hän ei kuitenkaan myönnä olevansa. Surmakohtaus on varsin voimakas, ja kosto alkaa tuntua oikeutetulta.

 

Älä avaa liikkuvan auton ovea.

 

Ihmiset reagoivat kuolemaan kukin eri tavalla, ja tyttärensä surman todistanut Thomas käpertyy täysin kuoreensa. Vaikka todellisuudessa näin voi käydä, on seikka elokuvan kannalta ongelmallinen. Pääosan esittäjä ei tirauta kyyneltäkään ja naamalla on sama vakava kivettynyt koko elokuvan ajan. Kuumeisena tuijottavasta Thomasista ei yksinkertaisesti saa minkäänlaista otetta. Se jokin pieni vire joka saisi miehen vaikuttamaan katsojaan puuttuu.Silloin tällöin ruudussa vilahtava elegantti Jedburgh (Ray Winstone) sentään piristää muuten totista elokuvaa.

 

Onkohan näiden poikien lampuissa morsetusnappula?

 

Varsin alkuvaiheissa katsoja saa jo sen verran johtolankoja, että tehtäväksi jää lähinnä seurata miten pahikset saavat palkkansa. Se kai tämän kostotarinan tarkoitus onkin. Lopun katharsis jää pitkäpiimäisestä elokuvasta johtuen vaisuksi ja lopputeksit lähinnä armahtavat katsojan.

DVD:llä ei ole bonusmateriaaleja.

 

SA

 

Mainos