Mainos
1990-luvun lopussa menestysreseptiksi osoittautunut Eddie Murphyn tähdittämä eläimille puhuva lääkäri päätettiin rebootata tämän ajan supertähtien kanssa. Kuinka paletti toimii 2020-luvulla?

Se edellinen Eläintohtori-remake oli vuonna 1998 valmistunut perhekomedia, jossa uransa viimeisiä vedellyt huippukoomikko Eddie Murphy esitti lääkäriä, joka osasi puhua eläinten kanssa. Leffa oli menestys, joka poiki pari jatko-osaa. Ja kyllä, luit oikein, tämä ysäritapauskin oli remake, sillä alunperin leffa nimeltä Tohtori Dolittle näki päivänvalonsa jo vuonna 1967. Eli uuden idean äärellä ei olla.

Nyt menestysreseptiä kokeillaan uudelleen Marvelin sopimusikeestä vapautuneen Robert Downey Jr.:n, Rami Malekin, Emma Thompsonin ja John Cenan kanssa.

Mainos

Tarina uusiksi… osittain

Uusimman version tarina muuttaa rainaa yllättävän paljon edellisestä. Alkuasetelma on sama kuin ysärileffassakin; eläintohtori on erakoitunut ja kyvyt menevät hukkaan. Nyt kuitenkin aikajana on muutettu menneisyyteen. Englannin kuningatar on myrkytetty ja vain Dolittlella on ratkaisu kuningattaren parantamiseen. Niinpä tohtori ja tämän eläinystävät sekä oppipoika lähtevät suurelle merelliselle seikkailulle hakeakseen salaisen vasta-aineen maailman laidalta.

Kenelle?

Eläintohtori Dolittle on koko perheen seikkailu ilman sen suurempia yhteiskunnallisia sivusanomia. Toki elokuva valistaa hieman siinä, että surun ei kannata pilata päivää, vaan elämästä kannattaa ottaa kaikki irti – mutta niinhän kaikki muutkin tämän genren leffat tekevät.

Itse seikkailu on takuuvarmaa Hollywood-laatua. Kun on nähnyt näitä satoja, ei elokuva tarjoile kerrassaan mitään uutta. Nuoremmille katsojille tarina on hyvinkin viihdyttävää iloittelua. Eläintohtori Dolittle on lastenleffa ja sellaisena se pitää ahmia.

Mitä kivaa ekstroissa?

Ekstrat ovat suunniteltu myös lapsille. Kuivakat making of -jorinat on korvattu leikkisämmillä, opettavaisemmilla ja valistavimmilla sisällöillä. Kivaa bonusta lapsille.

Kannattaako katsoa?

Eläintohtori Dolittle ei ole mestariteos, eikä se kamppaile Indiana Jones – tai Paluu tulevaisuuteen -leffojen luokassa. Sen sijaan HOP-pääsiäisleffa on tätä kaliiperia. Jos jälkikasvut janoavat seikkailua, tässä hyvää sellaista yli 7-vuotiaille.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Eläintohtori Dolittle
Edellinen artikkeliOnko tässä seuraava suomalainen hittipeli? Finnish Army Simulator tulossa PC:lle!
Seuraava artikkeliFinnish Army Simulator -tekee asepalveluksesta mustan huumorin pelikokemuksen
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.