Mainos

Kaiken vakoilleella Jason Bournella riittää vielä kostettavaa.

Jason Bourne (Matt Damon) elää piilossa CIA:n tarkkailijoilta ja kuluttaa aikaansa osallistumalla tappelumatseihin. Paikasta toiseen muuttava Bourne on eksyksissä ja muistojensa vainoama. Nuori CIA:n kyberosaston Heather Lee (Alicia Vikander) paikantaa Islannista Nicky Parsonsin (Julia Stiles), joka on sotkeutunut Bournen menneisyyteen. Nicky saa tiedot Bournenkin ”synnyttäneestä” Treadstone-projektista ja muista CIA:n mustista operaatioista. Nicky haluaa tavata Bournen. Heather Lee näkee tässä paikkansa tulleen ja haluaa todistaa pomolleen Robert Deweylle (Tommy Lee Jones) pystyvänsä saamaan kiinni sekä Parsonsin että Bournen. Dewey kutsuu mukaan ajojahtiin agentin (Vincent Cassel), jolla on kana kynittävänä Bournen kanssa. Alkaa ajojahti, jonka panoksena on Jason Bournen menneisyys sekä kosto.

Mainos

Pelkkää Jason Bourne -nimeä kantava uutukainen on viides Medusa-elokuvien maailmaan ja neljäs Matt Damonin tähdittämä Bourne-elokuva. Jason Bourne tarjoilee samaa kuin aiemmat osat ja vaikka meininki onkin välillä hengästyttävän energistä, tuntuu tarina silti hieman turhalta. Kuinka monta pikku paljastusta ja näppärää kostokohdetta Bournen menneisyys vielä paljastaa? Kolmas elokuva oli oivasti nimeltään Medusan Sinetti (Bourne Ultimatum) ja selkeästi jätti stoorin siihen mihin sen pitikin jäädä. Nyt kuitenkin laatikkoa tarpeeksi ruopimalla on saatu Bournelle vielä vähän aihetta tehdä muutakin kuin pysyä poissa kuvioista. Tarinan hahmojen panokset eivät vakuuta ja leffaa varjostaa hitusen rasvainen rahastuksen maku.

Nyt kun valituksista on suurimmalta osalta päästy eroon voin sanoa että Jason Bourne on hyvä toimintajännäri CIA:n maailmasta. On teknologiaa, matseja, asetaistoja, salamurhaa jne. Erityisesti Ateenaan sijoittuva osio on melko huikeaa tykitystä.

jason-bourne-arvostelu-pratka

Kuvaustyyli on energinen, kuten aiemmissakin osissa, ja jo ensimmäiseen kahteenkymmeneen minuuttiin on saatu huima määrä toimintaa, eikä vauhti hidastu loppua kohden.

Harmi että Bournen tarina on niin loppuun koluttu jo ennen tätä leffaa. Jos hetkeksi unohtaisi että tämä on Bourne-leffa, voisi ajojahdista nauttia täysin siemauksin. Ehkäpä olen niitä ainoita joita asia häiritsee.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Jason Bourne
Edellinen artikkeliElokuva-arvostelu: Bad Moms
Seuraava artikkeli10 kiehtovaa faktaa Jason Bournesta – video
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
elokuva-arvostelu-jason-bourneJason Bourne ei tuo muottiin mitään uutta, mutta jos diggasi aiemmista ja kaipaa lisää samaa, niin tässä sitä on kovan kaksituntisen rytinän verran.