Mainos

Vain aikuisille suunnattu Sausage Party on keskenkasvuisella huumorilla höystettyä seikkailua ja ruokap0rnoa.

Frank (Seth Rogen) on nakki, joka paketissa asuviensa ystäviensä kanssa on koko ikänsä odottanut pääsevänsä vieressä hehkeänä ja muhkeana flirttailevien sämpylöiden väliin. Oikeastaan Frank on vain yhden sämpylän mies ja hänelle se ainoa oikea on Brenda (Kristen Wiig). Itsenäisyyspäivä lähenee ja kaikki tuotteet odottavat innoissaan pääsyä kaupan ovien tuolla puolen sijaitsevaan suureen tuonpuoleiseen. Honey Mustardin (Danny McBriden) joutuessa palautetuksi tuonpuoleisesta alkaa tapahtumaketju, joka tulee pistämään koko ilakoivan ja laulavan tuotekansan elämän.

Mainos

Sausage Party on aikuisten (tai teini-ikäisten) animaatio. Pätkä ei todellakaan, missään nimessä ole lasten katsottavaa. On brutaaleja kuolemia, on jatkuvaa fuck-sanan käyttöä ja ruokapornoa. Leffan ihan ensimmäisillä minuuteilla tulee tuo ”fuck” toistettua toistakymmentä kertaa, ellei enempikin. Onneksi kovin montaa musiikkinumeroa ei mahdu tähän perinteisen kaavan mukaan etenevän seikkailuanimaation sekaan.

Hahmot ovat ihan hupaisia ja jos jatkuva kiroilu, pilvenpolttelu ja häröily naurattaa, saa tästä leffasta varmaan ihan kivat vatsalihastreenit. Ehkä tätä voisi verrata hieman stoner-leffojen meininkiin… Tunnelmalta ja tähditykseltä tulee etäisesti mieleen Pineapple Express.

Animaatio on ihan sujuvaa, mutta tältä ei kannata mitään Pixarin yksityiskohtailottelua hakea. Hahmot ovat rooliensa puolesta melko itsestäänselvyyksiä eikä juonessa juuri  yllätyksiä popsahtele. Stooriin on silti saatu vitsien lomaan hieman yhteiskuntakritiikkiäkin, mm. kun tietyt tuotteet eivät vaan voi sijaita samalla hyllyllä.

sausage-party-arvostelu-liiska

Hyvä, että tällaistakin viihdettä tehdään, ja saisi tehdä enemmänkin – animaation keinot antavat niin paljon enemmän mahdollisuuksia.

Leffan ääninäyttelijäkaarti tekee ihan mainiota työtä ja osan hubasta voi ottaa bongailemalla tuttuja ääniä. Tarinalta olisin silti toivonut enemmän kuin keskenkasvuisen huumorin kyllästämää perinteistä seikkailua. Onneksi leffassa on sentään muutama hieman totutusta kaavasta edukseen erottuva kohtaus.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Sausage Party
Edellinen artikkeliRed Dead Redemption 2 sai trailerinsa – katso se tästä!
Seuraava artikkeliElokuva-arvostelu: Jack Reacher: Paluu päämajaan
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
elokuva-arvostelu-sausage-partyNakkijuhlat on aikuisten animaatio, joka naurattaa roisin huumorin ystäviä, mutta jättää hieman laimean jälkimaun.