Mainos

Ratsumiehet-niminen taikuritiimi palaa takaisin ja joutuvat pakotettuina tekemään jälleen suuren puhalluksen.

Neljä ratsumiestä ovat pysyneet poissa kartalta vuoden verran. FBI-agentti Dylan Rhodesin (Mark Ruffalo) kaivelee olemattomia johtolankoja FBI:lle Ratsumiesten sijainnista, FBI-agenttien epäillessä hänen pätevyyttään. Salaperäisen The Eye-ryhmän antaessa kryptisiä vihjeitä Ratsumiesten J.Daniel Atlasille (Jesse Eisenberg), päätyvät Ratsumiehet nousemaan takaisin estradille paljastaakseen kännykkäjätin törkeän asiakkaidensa yksityisyyden rikkomissuunnitelman. Kaikki näyttää hyvältä, kunnes keikka menee pieleen ja pakosuunnitelma saattaa Ratsumiehet hyvin kauas suunnitellusta paikasta.

Suuri Puhallus 2 on melko kepeä kesäketterä veijariseikkailu ja jännityspläjäys. Sopii hyvin näin kesän alkuun, kun ei mitään oikein vakavampaakaan jaksaisi tuijottaa.

Mainos

Jatko-osa ole mikään suursuoritus elokuvakentällä, mutta ihan hyvää viihdettä siitä huolimatta.

Elokuvassa on muutama hieno taikatemppuihin liittyvä veikeä koreokrafisoitu kohtaus, joka lienee sinällään hyvää mainosta taikureille. Elokuvan tekee mieli jälkeen napata pelikortit laatikosta ja alkaa treenaamaan korttien heittelyä. Sen verran itsekin amatööritaikuutta harrastaneena voin sanoa, että monet elokuvan tempuista ovat ihan mahdollisia, mutta osassa toki on vedetty vähän realismin reunoja syrjään ja vedetty homma superisti överiksi – viihdyttävällä tavalla tosin.

Osittain kakkososan juoneen kirjoitetut asiat tuntuvat selkeästi jälkiviisaudelta ykkösosan tarinaan verrattuna. Juoneen pääsee kyllä mukaan vaikkei ykkösosaa olisi nähnytkään sillä kaikki avainpelaajat ja -asiat esitellään melko nopeasti leffan alussa.

Lizzy Caplanin Lula korvaa tässä jatko-osassa naistaikurin paikan Isla Fisherin jäädessä pois. Toisaalta harmi, mutta Lula-hahmo istuu kyllä lörpöttelevällä asenteella ja osin groteskeilla taikatempuillaan hyvin porukkaan mukaan.

Jostain kumman syystä tähän leffaan oli pitänyt kirjoittaa Woody Harrelsonille tuplarooli. Jokainen itse päättäköön mitä mieltä tästä on. Harrelsonin toinen hahmo on kyllä ihan veikeä, mutta tavallaan sitten kuitenkin alikäytetty. Erikoinen valinta, mutta kyllä sillä hymy tai pari irtoaa.

”Jos katsojalla on yhtään kiinnostusta taikatemppuihin, niin leffa kyllä antaa mukavaa kipinää”

Ei Suuri puhallus 2 mikään pettymys ole, joskin ei mikään huippukokemus, jota jäisi muistelemaan. Jos katsojalla on yhtään kiinnostusta taikatemppuihin, niin leffa kyllä antaa mukavaa kipinää. Eräskin vesitemppu on sellainen, joka varmasti ajaa jengin hakukoneiden ääreen kyselemään että olikos tuo nyt mahdollista vai ei.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Suuri puhallus 2
Edellinen artikkeliMafia III sai verisen ja räjähdysherkän E3-trailerinsa
Seuraava artikkeliBlu-ray-arvostelu: Ride Along 2
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
elokuva-arvostelu-suuri-puhallus-2PLUSSAT: Lizzy Caplanin temput, MIINUKSET: Sekavahko stoori