Mainos

Ex-miehen romaanin käsikirjoitus pistää elämäänsä tympääntyneen taiteilijan maailman sekaisin. Onko väkivaltainen ja kaunis kirja rakkauskirje vai uhkaus?

Kyyninen Susan Morrow (Amy Adams) on taidegallerian avajaisissa ilman miestään (Hutton Morrow). Kotona pariskunnan välit ovat kireänä ja etäisyys tuntuu kasvavan kun Susanin suunnitelmat eivät toteudu halutulla tavalla. Susan saa Ex-mieheltään Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal) romaanin käsikirjoituksen, jonka liitteenä on kirje, jossa hän kysyy Susanin mielipidettä kirjasta. Susan alkaa lukea kirjaa, joka sekä vetää häntä puoleensa, että järkyttää syvästi.

Mainos

Yön eläimet on Tom Fordin käsikirjoittama ja ohjaama draamatrilleri, jossa on ikään kuin tarina tarinan sisällä. Yön eläimet eli Nocturnal Animals nimi viittaa Susanin saamaan kirjan nimeen.

Elokuvassa seurataan Susania, sekä millaiseksi Susan kirjan tapahtumat kuvittelee. Kirjan tarina on varsin mainio, mutta tarina kirjan ulkopuolella jää etäiseksi. Vähän kuin itse kirjan tarinassa ei olisi ollut tarpeeksi matskua pitkäksi elokuvaksi ja sitä pitäisi fyllata kehyskertomuksella. Tästä huolimatta tarinankuljetus kahden tarinan välillä toimii ihan hyvin ja elokuvan loppu jättää katsojan miettimään tapahtuneita.

Amy Adams on hyvä kyynisenä Susanina ja Jake Gyllenhaal tekee uskottavan kaksoisroolin, sekä Edwardina että kirjan tarinan kärsivänä Tony Hastingsina.

Kirjan tarina peilailee myös Susanin todellisuutta ja Susan joutuukin välillä mietimään mistä oikein on kyse.

Sivuosista erityisesti mainittava Michael Shannonin tupakoitseva etsivä, sekä Aaron Taylor-Johnsonin hirvittävä Ray Marcus. Aaronin rooli työ on leffan parasta antia.

Tom Ford on käsikirjoittanut Austin Wrightin Tony ja Susan -romaanin pohjalta varsin oivan trilleripätkän, joka imaisee mukaansa. Leffasta silti uupuu se maaginen jokin, jotta se olisi täyttä timanttia. Yhtä kaikki, elokuva on varsin mainio ja tunnelmallinen trilleri.