Mainos
Entinen teknokriminaali, nykyinen tehdasduunari Max (Matt Damon) elelee vuodessa 2154, jolloin maapallo on ylikansoitettu ja rikkaiden rikkaat ovat luoneet oman Elysium-nimisen Beverly Hillsinsä avaruuteen. Max joutuu työtapaturmaan, jonka vuoksi hänelle annetaan viisi päivää elinaikaa. Maapallolla sairaus johtaa kuolemaan, mutta Elysiumin teknologialla Max voisi pelastaa itsensä. Max päättää epätoivossaan kääntyä entisen rikollispomonsa puoleen, jolla on huonolta kuulostava idea Maxin pelastamiseksi.
 
Damon
 
Elysium kuuluu sarjaan ”aivot narikkaan, nyt tulee scifiä!” ja siinä se onnistuu loistavasti. Jos leffaa ei sitä katsoessa mieti yhtään mitään epäkohtia tai epäloogisuuksia, onnistuu Elysium viihdyttämään ihan kympin arvoisesti. Myös visuaalinen puoli on järkyttävän näyttävää, vaikka tehosteiden varaan elokuvaa ei onneksi ole lasketukaan. Kokenut animaatiotuottaja huomaa kyllä mitkä asiat ovat digiluomuksia, mutta tavallinen katsoja joutuu hetken arpomaan, mitkä ovat CGI:tä ja mitkä asiat eivät. Esim. Ylikansoitettu Los Angeles näyttää mahdollisimman aidolta, vaikka se onkin sekoitus CGI:tä, Los Angelesia ja Meksikoa.
 
ALus
 
Jos leffaa katselee kuitenkin kriitisesti, voivat typerät epäloogisuudet alkaa vituttamaan ja ennalta-arvattavuuden köysikin ohenee leffan loppua kohden. Nämä ovat kuitenkin hyvinkin anteeksiannettavia seikkoja, sillä Elysium on parasta scifiä sitten Prometeuksen ja District 9:n.
 
Foster
 
Bonuspuoliskostakin Elysium saa pinnat kotiin, nimittäin elokuvan tuotantoa avataan mahdollisimman kattavasti ja paljon. Yksi siisteimmistä ekstroista on Telluksen ja Elysiumin suunnitteluvertailu, joka sisöltää 3D-pyörittelyä malleista ja paljon suunnittelutaidetta. Sen toteutus on niin imuisa, että 20 min hujahtaa silmissä. Muut ekstrat ovat perinteisempiä, mutta hyvin kiinnostavia ja hyvin kattavia.
 
Elysium-Blu-ray on ehdottomasti vuoden 2013 paras scifi-leffa.
Mainos