Mainos
Chris (Liam Hemsworth) on nuori, intohimoinen poliisioppilaaksi pyrkivä newyorkilaismies, jonka paras kaveri Eddie (Michael Angarano) on puolestaan paatunut pikkuhuumeiden diilaaja. Kun Chrisin pääsy poliisikouluun evätään, hakee mies töitä paikallisesta vartiointiliikkeestä. Pian käy kuitenkin ilmi, että yhtiö säilöö miljoonia dollareita tiloissaan, jonka vartiointi on olematonta ja rahoja ei kukaan edes laske. Chris ja Eddie päättävät hyödyntää työsuhde-edun ja napata ison siivun massia, jonka määrästä kenelläkään ei ole hajua.
 
Autossa
 
Empire State on 1980-luvulle, tositapahtumiin perustuva elokuva, joka kertoo yhdestä Yhdysvaltain suurimmasta raharyöstöstä. Naurettavan helppo keikka oli niin uskomaton, että poliisi ei uskaltanut epäillä kuin suurinta järjestäytynyttä rikollisuutta. Lopulta tapaus tuli selvyyteen, mutta päätekijät saivat kätkemänsä rahasummat omakseen, sillä niiden piilopaikkaa ei koskaan paljastettu.
 
Empire State on elokuvana kiinnostava. Vaikka se on kasattu pienellä budjetilla, on lopputulos silti hyvä. Ohjaus toimii, käsikirjoitus on imuisa ja näyttelijöksikin on saatu kelpoheppuja. Kovin stara on ehdottomasti Dwayne Johnson, joka taas todistaa osaavansa näytellä muutakin kuin lihaksiaan. Ja eipä ole Thorin Chris Hemsworthin velipoika Liam Hemsworth huono hänkään. Hemsworthin veljeksillä on takuulla kisaa keskenään suosiostaan, sillä molemmilla pojuilla on mittavia rooleja cv:ssään.
 
NYPD
 
Vaikka Empire State ei ole mikään räjähtävä toiminta-mastermind-heist-leffa, on se hyvä draamapätkä, kevyellä huumorilla ja toimivalla tarinalla.
 
Lisämateriaaleista löytyy perus making offi ja itse oikean Chrisin haastattelu, joka toimii hyvänä jälkiruokana leffan päätteeksi.
Mainos