Mainos

Ensimmäinen John Wick -elokuva yllätti kaikki tuntemani ihmiset positiivisesti. Action-kelassa entinen tappaja joutuu itse epäreilun hyökkäyksen kohteeksi ja lähtee kostamaan menetystään. Suoraviivainen toimintapätkä ihastutti etenkin 1980- ja 90-luvulla tehtyjen toimintaleffojen fanit.

Sama meno jatkuu John Wick -tarinan toisessa osassa. Jälleen herra Wick (Keanu Reeves) haluaa rauhoittua ja eläköityä kotinsa rauhallisuudessa. Tällä kertaa miestä häiriköi teurastusorganisaation italialainen velikulta, joka hyödyntää Wickiin salaista sinettiä. Sinetti on verivala, joka pakottaa Wickströmin uudelle tappokeikalle, josta ei ole paluuta normaaliin arkeen. Tästäkös Jouni vetää pultit ja kiisseli on valmis.

Mainos

John Wick, osa 2 jatkaa suoraan siitä mihin ensimmäinen osa jäi. Ja sehän on selvää, sillä John Wick -elokuvista on kaavailtu trilogia. Jatko-osan menestys määrittää, tehdäänkö kolmas osa vai ei.

Tarina on simppeliä paikasta toiseen laahustamista, ylellistä ryypiskelyä ja loputtoman pitkiä taisteluita – niin aseilla, ajoneuvoilla kuin nyrkeilläkin.

”ensimmäisen elokuvan tasolle ei valitettavasti päästä”

Kuten arvata saattaa, ei elokuvan sisältö ole järkyttävän monipuolista ja syvällistä. Niin ei tosin ole tarkoituskaan, mutta aivan ensimmäisen elokuvan tasolle ei valitettavasti päästä.

Loputon kätyrien, väli- ja loppuvastusten pieksiminen muistuttaa lähinnä toimintapelin juonta, jossa hakkaaminen ja silpominen on pääasia. Pienet juonenkäänteet piristäisivät leffaa kivasti, mutta käsikirjoittajat ovat luottaneet yllätyksettömään ratkaisuun.

Matrix-elokuvien (1999–2003) ystäville tarjoillaan hauska easter egg Laurence Fisbournen myötä. Repliikki ”So I guess you have a choice” saa varmasti fanien huulet hymyyn.

Elokuvan taistelukohtaukset ovat rajuja, verisiä ja paikoitellen varsin viihdyttäviä. Monet niistä ovat kuitenkin viety kestoltaan aivan liian pitkiksi, jolloin katsoja ehtii jo unohtamaan koko elokuvan. Ajatuksilla on aikaa harhailla.

Hämmentävää taistelukohtauksissa on se, että ammattilaistappajuudesta huolimatta John Wick tuhlaa huoletta ammuksia ruiskimalla hauleja aina ensin jalkoihin ja sitten vasta päähän. Ei näin John! Armeijassahan se opetetaan, että yhdellä luodilla ne viholliset pitää kukistaa.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
John Wick: Chapter 2
Edellinen artikkeliBad Boys 3 -elokuvan julkaisu siirtyy melkein vuodella eteenpäin
Seuraava artikkeliProject CARS 2 sai julkistustrailerin – ilmestyy loppuvuonna
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.